Yandex Metrica

Nikotin bandı orucu bozar mı? Diyanet noktayı koydu!

Nikotin bandı orucu bozar mı? Diyanet noktayı koydu!

Nikotin bandı orucu bozar mı bozmaz mı diye internette araştırılanlar arasına girdi. Vatandaşlar arama motorlarında "Nikotin bandı orucu bozar mı?" diye arama yapıyor. Diyanet'in bu konuyla ilgili ne dediği merak ediliyor. Peki Nikotin bandı orucu bozar mı? Diyanet noktayı koydu!

Yaşam

23.01.2024, 19:05

Ramazan ayı gelmesiyle oruç tutmaya başlayanlar internette oruçla ilgili soruları araştırmaya başladı. İnternette "Nikotin bandı orucu bozar mı?" araması yapılıyor. Diyanet'in nikotin bandıyla ilgili sorulan soruya verdiği cevap merak ediliyor. Peki Nikotin bandı orucu bozar mı? Diyanet noktayı koydu!

17 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balı 17 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

NİKOTİN BANDI ORUCU BOZAR MI?

Din İşleri Yüksek Kurulu nikotin bandının orucu bozup bozmadığıyla ilgili yaptığı açıklama şöyledir:

Nikotin bandı orucu bozmaz. Kural olarak orucu bozan şeyler, vücuda normal yollarla giren maddeler ve cinsel ilişkidir. Vücuda sürülen yağ, merhem gibi maddeler, deri üzerindeki gözenekler ve deri altındaki kılcal damarlar yoluyla emilerek kana karışmaktadır. Ancak cildin bu emişi, çok az ve yavaş olmaktadır. Diğer taraftan bu işlem yeme, içme ve beslenme anlamına da gelmemektedir (Bak. Merğînânî, el-Hidâye, II, 263-264; Kâsânî, Bedâî’, II, 98; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 366-367).

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading