Yandex Metrica

Nafile namaz nasıl kılınır? Nafile namazlar nelerdir? Nafile namaz kaç rekattır?

Nafile namaz nasıl kılınır? Nafile namazlar nelerdir? Nafile namaz kaç rekattır?

Nafile namazlar, herhangi bir yükümlülüğü olmaksızın içten gelerek kılınan bir namazlardır. Beş vakit namaza bağlı olan sünnetler, ramazan geceleri kılınan teravih namazları, kuşluk namazları, gece namazları başlıca nafile namazlardır. Peki, Nafile namaz nasıl kılınır? Nafile namazlar nelerdir? Nafile namaz kaç rekattır?

Yaşam

05.02.2024, 00:00

Miraç kandili 17 Şubat Cuma gününe denk gelmektedir. Bu mübarek gecede müslümanlar ellerini açıp dualarını edecek, namazını kılacak. u gece kılınacak namazlar arasında nafile namazı da yer alıyor. Nafile namaz, farz ve vacib olan namazların dışında belli günlerde veya günün belli saatlerinde kılınan namazlardır.

Fahriye Evcen yazı getirdi! Kumsalda verdiği pozlarla adeta takipçilerini büyüledi! Fahriye Evcen yazı getirdi! Kumsalda verdiği pozlarla adeta takipçilerini büyüledi! Haberi Görüntüle

NAFİLE NAMAZI NEDİR?

Nafile namaz, farz ve vacib olan namazların dışında belli günlerde veya günün belli saatlerinde kılınan namazlardır. Nafile namazlar, Peygamber Efendimizin uygulamalarına dayanılarak belirli zamanlarda veya bazı vesilelerle ya da kişinin kendi isteğiyle herhangi bir zamanda Allah'a yakınlaşmak ve sevap kazanmak amacıyla kılınan namazlardır. Bunlar gönüllü olarak kendiliğinden kılındığı için "gönüllü (tatavvu) namazlar veya arzuya bağlı namazlar" olarak da adlandırılır.

Müslümanlar için büyük bir mucize olan bu gecede namaz farz olarak müjdelendiği için, bu gece daha çok namaz kılarak tövbe edilmesi alimler tarafından tavsiye edilmektedir.

O gece Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed göğe yükselerek kullarına namazı müjdelediği için bol bol kaza namazı ve nafile namaz kılınması tavsiye edilmektedir. Bunun dışında bir namaz vardır ki Allah rızası için kılındığı takdirde tüm günahların affedileceği müjdelenir.

Şişede durduğu gibi durmadı! Ünlü sanatçı sahnede şarkı söylerken ayakta durmakta zorlandı! Şişede durduğu gibi durmadı! Ünlü sanatçı sahnede şarkı söylerken ayakta... Haberi Görüntüle

NAFİLE NAMAZI KAÇ REKAT?

12 rekat olan nafile namazı, 2 rekatta bir selam verilerek kılınır. Namazın her rekatında Fatiha ve Kuran-ı Kerim'den bir sure okunarak kılınır. Her 2 rekatta bir selam verildikten sonra 100 kere 'Sübhanallahi ve`l hamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denilir. 12 rekat namazın tamamı bittikten sonra 100'er defa tövbe istiğfar ve salavatlar getirilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading