Yandex Metrica

Mutlu olmanın yolları nelerdir? Uzmanından mutlu olmanın sırları

Mutlu olmanın yolları nelerdir? Uzmanından mutlu olmanın sırları

Mutlu olmak için birçok sebep bulunabilir. Ama bazen insanlar hayatlarında yaşadıkları zorluklar nedeniyle mutlu olmaya sebep bulamaz. Mutluluk her zaman kalıcı olmadığı için bunu sürdürebilecek ve çoğaltacak yollar aranır. Peki mutlu olmanın yolları nelerdir? Uzmanından mutlu olmanın sırları

Yaşam

23.01.2024, 19:01

Kişinin kendini mutlu etmesi için sebepler bulması ve bunları uygulaması gerekir. Hayatta yaşanan zorluklar bazen insanın mutlu olmasını zorlaştırır. İşte bu tür durumlarda mutlu olmanın yolları araştırılır. Peki mutlu olmanın yolları nelerdir? Uzmanından mutlu olmanın sırları

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

MUTLU OLMANIN YOLLARI NELERDİR?

1- Mutlu olmanızı sağlayacak sebepleri sayın. Böylelikle modunuz yükselecek ve farkında olmadan gülümsemeye başlayacaksınız. Araştırmalar, mutlu olmanızı sağlayan kişilere ya da duruölara minnatlığınızı göstermenin de mutlu olmanızı sağlayacağını söylüyor.

2- Neşeli şarkılar dinleyin. Özellikle bildiğiniz ve eşlik edebileceğiniz şarkıları seçmeye özen gösterin. Farkında olmadan ruh haliniz olumsuzluktan olumluya dönecektir.

3- En sevdiğiniz, konuşmaktan zevk aldığınız insanları arayın. Size olumlu şekilde konuşacak, neşenizi yerine getirmeye yardımcı olacak pozitif insanları tercih edin. 

4- Sevdiğiniz tüylü hayvanlarla vakit geçirin. Kedi ve köpeklerle oyun oynamak, onları sevmek beyindeki oksitosin hormonu salımını artırarak keyif duygusunu beraberinde getirir.

5- En sevdiğiniz iş ne ise onunla uğraşın. Kimisi yemek yapmaktan, kimisi resim çizmekten, kimisi örgü örmekten hoşlanır. Sizin zevk aldığınız hobiniz neyse onunla ilgilenin.

6- Sahte de olsa gülümseyin. Ne kadar içinizden gelmese de kendinizi çok mutsuz hissetseniz de aynanın karşısına geçin ve kendinizi tebessüm etmeye zorlayın ve kendinize bakın. Araştırmalara göre gülümseme numarası yapmak, içten gelmese bile ruh halini düzeltmekte etkili bir yöntemdir.

7- Dışarı çıkın. Bulunduğunuz ortamından ayrılın. Temiz hava alın ve yürüyüş yapın. Böylelikle kafanız rahatlayacak ve sizi esir alan mutsuzluk duygusundan uzaklaşacaksınız.

8- Bir bardak süt için. Süt beyindeki mutluluk hormonu olan serotoninin oluşmasına yardımcı amino asit tritofandan içerir. Böylelikle süt sırf vücudunuza değil ruhunuza da iyi gelmiş olacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading