Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mutlu bir ilişki için ne yapmalı? Aşırı kıskançlık ilişkiyi yoruyor, ilgisizlik hayal kırıklığına yol açıyor!

Mutlu bir ilişki için ne yapmalı? Aşırı kıskançlık ilişkiyi yoruyor, ilgisizlik hayal kırıklığına yol açıyor!

Çiftler her ne kadar birbirini çok sevse de ilişki yaşarken gösterilen bazı tutum ve davranışlar duygusal uzaklaşmalara sebep olabiliyor. Kıskançlık, sorumsuzluk, hayal edilen bir ilişki kalıbını yaşama isteği, aşırı ilgi bekleme gibi sebepler ilişkileri kopma noktasına getirebiliyor. Hayat nasıl her zaman dört dörtlük değilse, ilişkilerde de dönemsel gerilimler yaşanması çok normal, yeter ki iki taraf da üzerine düşenleri yerine getirsin.

Yaşam

23.01.2024, 19:28

Mutlu bir ilişki için nelere dikkat edilmeli? Kadın ve erkek hangi durumlarda birbirinden uzaklaşıyor? İşte cevaplar...

Uzun soluklu bir ilişki yaşamayı herkes ister ancak bazen beraberlikler hayal edildiği gibi olmuyor. Kadın ya da erkeğin gösterdiği davranış biçimleri zaman zaman gerilimlere ya da ilişkinin bitmesine sebep olabiliyor. Güven bağı ile oluşturulmuş uzun bir ilişki için iki tarafın da beklentilerini ve gerçekleri tartıp ona göre hareket etmesi gerekiyor. 

Feray Açıkgöz kimdir? Ümit Özdağ'ın koruması Feray Açıkgöz kim? Haberi Görüntüle

AŞIRI KISKANÇLIK ÇİFTLERİ UZAKLAŞTIRIYOR

İlişkide soğukluk sebeplerinden ilki taraflardan birinin aşırı baskıcı ve kıskanç olması. Doğal bir duygu olan kıskançlık kişinin yaşam alanını ciddi bir şekilde kısıtladığında bir sorun haline gelebilir. Burada iki tarafında istikrarlı ve güven veren davranışlar içerisinde olması önemli. Kafa karışıklığı yaratan durumlar sabırla açıklanmalı ancak iki taraf da birbirini yormamalı, hayatı birbiri için kolaylaştırmalı.

Rüyada elektrikçi görmek ne demek? Rüyada eve elektrik ustası geldiğini... Haberi Görüntüle

TARTIŞMALAR OLMASI GAYET DOĞAL

Çiftlerin hiç tartışmayacaklarına ilişkin birbirlerinden bekledikleri olağandışı çaba da ilişkiyi yıpratır. Çiftler tartışabilir ama bu bazı kişiler için ilişkiye tehdit gibi algılanabilir. İlk tartışmadan ilişkiyi bitirmek ya da karşı tarafı yeteri kadar tanımadan önyargı ile davranmak bir zaman sonra çiftleri yalnızlığa sürükleyecek.

Buse Terim Volkan Bahçekapılı ile boşanma iddialarına yanıt verdi! 10... Haberi Görüntüle

ÖZGÜRLÜĞÜNE DÜŞKÜN KİŞİLER İLİŞKİDE ZORLANIYOR

Diğer madde ilişki sorumluluğu alamamak. Bazı kişiler ilişkiye başladıktan sonra gelen kısıtlanma hissinden rahatsız olur. Özgürlüklerinin kısıtlanmasından, üzerlerinde baskı oluşmasından korkarlar. Bazı kişiler bir süre sonra bunu gerçekleştiremeyeceklerini anlayarak ilişkilerini sonlandırır.

Pi günü ne anlama gelir? Pi sayısı kaç? 14 Mart... Haberi Görüntüle

MASAL GİBİ BİR AŞK YOKTUR

Kadın ya da erkeğin kafalarındaki şemalara göre aşk yaşama istekleri de ilişkiyi yoran maddelerden. Kadınların masallardaki gibi bir aşk yaşamak istemeleri, erkeklerin ise annelerine benzer kadınlarla evlenmek istemeleri gibi düşünülebilir. Bu düşünsel çatışma da gerilimlere sebep olur. 

Rüyada Cevşen görmek ne demek? Rüyada Cevşen okumak neye işaret... Haberi Görüntüle

SÜREKLİ İLGİ BEKLEMEK

Kadınların erkekten sürekli ilgi beklemesi de ilişkiyi yoran etkenler arasında sayılabilir. Erkek, bu ilgiyi kadın söyleyince gösterdiğinde ise daha da gerilim oluşuyor. Kadın, izlediği dizi ya da filmlerdeki gibi eve sürekli çiçeklerin geldiği ilgi dolu bir ilişki yaşamak istiyor, karşı taraftan bu ilgiyi görmeyince hayal kırıklığı kapıyı çalıyor. 

Hayatın ve ilişkilerin filmlerdeki gibi olmayacağı unutulmamalı. Tartışmalar ve dönemsel gerginlikler normal, önemli olan bunları el ele verip aşabilmek...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading