Yandex Metrica

Murat Kurum'dan kritik müsilaj açıklaması: Marmara Denizi hasta

Murat Kurum'dan kritik müsilaj açıklaması: Marmara Denizi hasta

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Müsilaj sorununa yönelik değerlendirmelerde de bulunan Kurum, Marmara Denizi'ni 'hasta' olarak tanımlarken 'Oksijenin azaldığı azot ve fosforda artış gözlendiği; ancak müsilajla ilgili bir bulguya rastlanmadığı net bir şekilde tespit edilmiş ama tekrar etmek gerekirse bu müsilajın tekrar etmeyeceği anlamına da gelmiyor' ifadelerini kullandı.

Yaşam

23.01.2024, 22:07

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan  Marmara Denizi ile ilgili önemli açıklamalar geldi.
Bakan Kurum, İlbank Macunköy Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Müsilaj Bilim Teknik Kurulu Toplantısı'na katıldı. Hazırlanan rapor, Bakan Kurum'a sunuldu. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından Bakan Kurum, Marmara Denizi'nin geleceğine ve müsilaj sorununun çözümüne dair çok detaylı bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu diziye geri mi dönüyor? Başrol oyuncusundan açıklama geldi! Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu diziye geri mi dönüyor? Başrol oyuncusundan... Haberi Görüntüle

'MÜSİLJA ŞU ANDA YOK AMA BU OLMAYACAĞI ANLAMINA GELMİYOR'

Bakan Kurum, denizlerde müsilajın görülmediğini; ancak bunun tekrar etmeyeceği anlamına da gelmeyeceğini belirterek, "Hedefimizin net olarak bilinmesini isterim. Hedefimiz anlık, günlük bir deniz temizliği başarısı değil. Kısa vadede adımlarımızı evet attık, şu an denizlerimizde müsilaj görülmüyor ancak bu müsilajın tekrar etmeyeceği anlamına da gelmiyor. Bugün aldığımız yeni değerlendirmeler sahada yapmış olduğumuz ölçümlerde, analizlerde denizimizde herhangi bir müsilaja rastlanmadı; ancak tabii ki bu etkin çalışmayı kalıcı çözümleri de ortaya koymak suretiyle bitirmek zorundayız ki artık herhangi bir müsilaj tehlikesi ile karşı karşıya kalmayalım" ifadelerini kullandı.

Ünlü fenomen Amerika'da ölü bulundu! Sosyal medyada hesabındaki korkunç detay ise tüyler ürpertti! Ünlü fenomen Amerika'da ölü bulundu! Sosyal medyada hesabındaki korkunç detay... Haberi Görüntüle

'MARMARA DENİZİ HASTA'

Haziran 2021'den bu yana Marmara Denizi'nde testler yapıldığına değinen Kurum şunlara değindi:

"Evet, oksijenin azaldığı azot ve fosforda artış gözlendiği; ancak müsilajla ilgili bir bulguya rastlanmadığı net bir şekilde tespit edilmiş ama tekrar etmek gerekirse bu müsilajın tekrar etmeyeceği anlamına da gelmiyor. Topyekün bu mücadelenizi sürdürmek zorundayız.

Müsilajın, denizin yüzeyinden ve dibinden temizlenmesi ve gündemimizden tamamen çıkması için Bilim ve Teknik Kurulumuzla birlikte Bakanlık olarak çalışmalarınızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bugün geldiğimiz aşama da göstermiştir ki hem eylem planınız hem de stratejik planımız müsilajla mücadelemizde çok isabetli sonuçları almamızı sağlamıştır. Marmara Denizimiz bu noktada aslında hasta. Bu hastalıkla ilgili mücadelesini sonuna kadar vermek zorundayız" dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading