Yandex Metrica

Mukabele ne demek? Mukabele nedir, hangi kanalda? Mukabele ne zaman okunur? 

Mukabele ne demek? Mukabele nedir, hangi kanalda? Mukabele ne zaman okunur? 

Ramazan ayının gelmesiyle mukabele kelimesi sık sık kullanılıyor. Mukabelenin ne demek olduğunu bilmeyenler ve ne zaman okunacağını merak edenler internetin başına geçti. İnternette "Mukabele ne demek? Mukabele nedir, hangi kanalda? Mukabele ne zaman okunur? " araştırması yapıyor. Peki mukabele ne demek? Mukabele nedir, hangi kanalda? Mukabele ne zaman okunur? 

Yaşam

07.04.2024, 23:41

Mukabele kelimesi Ramazan ayının gelmeesiyle beraber daha çok karşımıza çıkıyor. Ramazan ayında mukabele dinlemek isteyenler ve mukabele kelimesinin ne anlama geldiğini merak edenler soluğu biligisayarın başında alıyor. Peki mukabele ne demek? Mukabele nedir, hangi kanalda? Mukabele ne zaman okunur? 

20 Nisan Adana Murat Boz konseri ne zaman, saat kaçta başlayacak? Adana Murat Boz konseri ne zaman bitecek? 20 Nisan Adana Murat Boz konseri ne zaman, saat kaçta... Haberi Görüntüle

MUKABELE NE DEMEK? MUKABELE NEDİR?

Mukabele, Kur'an - ı Kerim'i ezberden ya da yazılı olarak yüksek sesle okunması ve okuyan kişiyi topluluk olarak sessizce takip etmeye  verilen isimdir. Arapçadan dilimize geçen mukabele kelimesi karşılık verme, karşılıklı okuma anlamını taşır.

Kur' an - ı Kerim Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in son Ramazan'ında okuduğu sıralamayla Hz. Ebubekir zamanında kitap haline getirilmiştir. Hz. Osman zamanında da Kur'an çoğaltılarak başka büyük illere gönderilmiştir. 600 sayfadan oluşan Kur'an - ı Kerim, 20 sayfada bir toplam 30 cüzden meydana gelir. Bu sebeple Ramazan ayında her gün bir cüz okuyarak 30 gün sonunda hem hatim edilmiş hem de Ramazan ayı ibadetle tamamlanmış olur. 

Özrü kabahatinden büyük! Yalı Çapkını oyuncusunun tepki çeken 'İsrail askeri' paylaşımı için özür mesajı yayınladı! Özrü kabahatinden büyük! Yalı Çapkını oyuncusunun tepki çeken 'İsrail askeri'... Haberi Görüntüle

MUKABELE HANGİ KANALDA, NE ZAMAN OKUNUR?

Bu yıl TRT 1, Kanal 7 ve Diyanet TV kanallarında mukabele programları yayınlanacak. TRT 1, Kanal 7 ve Diyanet TV'nin mukabele yayınlama saatleri şöyle:

KANAL 7: 05.15
TRT 1: 05.20
DİYANET TV: 06.00

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading