Yandex Metrica
SON DAKİKA
MGM'den kritik uyarı: Bu illerde yaşayanlar dikkat: 7 gün sürecek (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın)

MGM'den kritik uyarı: Bu illerde yaşayanlar dikkat: 7 gün sürecek (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden art arda uyarılar geliyor. Ankara ve İzmir dahil 24 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Sağanak yağış ve sel konusunda tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Meteoroloji, yeni hava durumu tahmini raporunu yayınladı. Yağışlar bir hafta boyunca etkisini sürdürecek.

Yaşam

23.01.2024, 21:00

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, kuvvetli sağanak geliyor. 24 il için tehlike uyarısı yapıldı. Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı.

Yayınlanan hava tahmini raporuna göre; ülke geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

14 Mart 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Sıcaklıkların İç ve Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde mevsim normallerinde seyredeceği ifade ediliyor. 

Rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi ediliyor.

Berk Göktaş kimdir? Berk Göktaş ne mezunu? Nereli, kaç yaşında? Haberi Görüntüle

BÖLGELERDE HAVA TAHMİNLERİ

MARMARA 

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE 

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rapçi Diddy Amerika'yı ayağa kaldırdı! Evine eş zamanlı baskınla operasyon... Haberi Görüntüle

9 HAZİRAN HAVA DURUMU

Meteoroloji yaptığı açıklamada; "Yapılan son değerlendirmelere göre; 09 Haziran 2023 Cuma günü, Denizli’de yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Yusuf Güney 'uzayda bir hatunla beraberim' dedi! Sosyal medyada uzaylılar... Haberi Görüntüle

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI

Ankara Valiliği, cuma günü etkili olması beklenen sağanak nedeniyle, vatandaşları ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre; 9 Haziran 2023 Cuma günü ilimiz çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Duyanlar başvuru yapmaya koştu! Ziraat Bankası, müşterilerine 7 bin 500... Haberi Görüntüle

24 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Çok sayıda il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Sağanak uyarısı yapılan iller şu şekilde sıralanıyor:

Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Aydın, Bolu, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Kırıkkale. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading