Yandex Metrica

Mevlid Kandili nedir? Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandili okunacak dualar ne?

Mevlid Kandili nedir? Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandili okunacak dualar ne?

Mevlid Kandili ne zaman diye araştırma yapılmaya başladı. Mevlid Kandili 2022 tarihi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Mübarek Mevlid Kandili' nin bu yıl hangi tarihte eda edileceği merak ediliyor. Peki Mevlid Kandili nedir? Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandili okunacak dualar ne?

Yaşam

23.01.2024, 19:09

Mevlid Kandili ne zaman araması internette yapılmaya başladı. 2022 Mevlid Kandili tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edildi. Mübarek Mevlid Kandili tarihi internette aranıyor. Vatandaşlar Mevlid Kandili ne zaman olduğunu araştırıyor. Peki Mevlid Kandili nedir? Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandili okunacak dualar ne?

Metin Akpınar'ın babalık davasında İbrahim Tatlıses detayı ortaya çıktı! Meğer Duygu Nebioğulu'nun annesiyle... Metin Akpınar'ın babalık davasında İbrahim Tatlıses detayı ortaya çıktı! Meğer... Haberi Görüntüle

MEVLİD KANDİLİ NEDİR?

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman demektir. Mevlid Kandili, iki cihan güneşi alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) dünyaya gelişi olan günü ifade eder. Her yıl tüm Müslüman alemi tarafından kutlanan Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz'in doğum yıl dönümüdür.

Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi ismi verilmiştir. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi sebebiyle rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında bulunmaktadır.

Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlar.

Dilan Polat'a ceza yağdı! Savcılıktan ünlü fenomene bir dava daha açıldı! Dilan Polat'a ceza yağdı! Savcılıktan ünlü fenomene bir dava daha... Haberi Görüntüle

MEVLİD KANDİLİ 2022 NE ZAMAN?

Mevlid Kandili 7 Ekim 2022 tarihinde kutlanacak.

Yılın son kandili Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiülevvel ayının 12'nci gününde eda ediliyor.

Taş Kağıt Makas dizisi kadrosunda büyük değişiklik! Diziye dahil olan isim ile yer yerinden oynayacak! Taş Kağıt Makas dizisi kadrosunda büyük değişiklik! Diziye dahil olan... Haberi Görüntüle

MEVLİD KANDİLİ İBADETLERİ NELER?

Hz. Peygamber (s.a.v.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesi gerektiğini söylemiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şekli bulunmamaktadır. Bu anlamda böyle özel geceleri fırsat bilip bol bol dua edilmeli, zikir çekilmeli, namaz kılınmalı ve Kur'an okunmalıdır. Mevlid Kandili'nde kaza ve nafile namaz da kılınabilir.

Mevlid Kandili'nde bol bol Resul-i Ekrem Efendimize salat-ü selam getirilmelidir. Hz. Peygamber'e "Allahümme salli alâ Muhammed" veya "Sallallahü aleyhi ve sellem" ya da "Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim" diye salât-u selam getirilir. 

Salavat getirmenin belli bir sayısı ya da zamanı bulunmaz. Kişi, istediği vakit dilediği kadar salavat çekebilir.

Mwvlid Kandili'nde tesbih namazı kılınabilir. 

Bunlar dışında Mevlid Gecesi'nin manevi zenginliğinden faydalanmak için Hatm-i Enbiya da yapılabilir. Hatm-i Enbiya, mübarek gün ve gecelerde, evliyaullah ve tasavvuf ehli tarafından yapılır ve tavsiye edilir. Hazreti Âdem (a.s), Hazreti Eyyub (a.s) ve Hazreti Yunus (a.s) peygamberlerin okudukları ve Kur'an-ı Kerim'de geçen dualardır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading