Yandex Metrica

Merkez Bankası resmen açıkladı! Kağıt paraların sonu geldi! Artık TL bu şekilde olacak

Merkez Bankası resmen açıkladı! Kağıt paraların sonu geldi! Artık TL bu şekilde olacak

Merkez Bankası resmen açıkladı! Kağıt paraların sonu geldi! Artık TL bu şekilde olacak.Mekez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yıllık enflasyon ile ilgili biligilendirme toplantısında sunum yaptı.Sunumda dijital paranın akıbeti hakkında bilgiler veren Kavcıoğlu kağıt paranın durumu alakalıda açıklamalarda bulundu. işte detaylar..

Yaşam

23.01.2024, 20:22

eknolojini gelişmesiyle beraber dijital paralarda günümüzde büyük önem kazandı dijital paranın kullanımı ve hayatımıza ne zaman gireceği ile ilgili Merkez başanı Şahap Kavcıoğlun'dan açıklamar geldi.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu: "Dijital Türk lirasının ilk pilot uygulamasını yılın ilk çeyreğinin sonu gibi denemeyi düşünüyoruz. İlk dijital parayı kullanan ülkelerin başında oluruz." şeklinde konuaşan Kavcıoğl, şu ifadelre yer verdi;

“Dijital Türk Lirası Ağı’nda ilk ödemelerimizi başarı ile gerçekleştirdik”
 
Kavcıoğlu;

"Geleceğin merkez bankacılığı ve ödeme sistemlerine yönelik olarak da önemli teknolojik yatırımlar yaptık. Bu çerçevede, yenilikçi adımlar atarak, Bankamız öncülüğünde ilgili kurumlarla gerçekleştirdiğimiz mutabakatla Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu’nu oluşturduk. Birinci faz pilot uygulama çalışmaları kapsamında tesis ettiğimiz Dijital Türk Lirası Ağı’nda ilk ödemelerimizi başarı ile gerçekleştirdik." dedi

"Ödeme sistemleri ve finansal teknolojiler alanındaki yenilikçi girişimlerimizi ileriye taşıyacağız ve Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu’nu büyüterek, geniş katılımlı pilot testleri gerçekleştireceğimiz ileri safhalara geçeceğiz." ifadelerini sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading