Yandex Metrica
SON DAKİKA
Merhametli çocuk yetiştirmenin yolu hayvan sevgisinden geçiyor! İşte çocuklara hayvan sevgini aşılamak için birkaç öneri!

Merhametli çocuk yetiştirmenin yolu hayvan sevgisinden geçiyor! İşte çocuklara hayvan sevgini aşılamak için birkaç öneri!

Çocukların ruhsal ve bedensel gelişiminde hayvan sevgisi büyük önem taşıyor. Bazılarında hayvanlara karşı fobi olsa da anne babalar çocuklarına bu karşılıksız sevgiyi mutlaka aşılamalı. Ebeveynler, sokaktaki canlılara yardım ederek çocuğuna rol model olabilir.

Yaşam

26.03.2024, 20:39

Çocuklara hayvan sevgisi nasıl aşılanır? Hayvan sevgisi çocuğa ne gibi davranış ve duyguları kazandırır? İşte cevaplar...

Doğa tüm canlıların ortak yaşam noktası. İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler hep bir arada. Çocuğunuzun bu uyuma ayak uydurması ise sizin elinizde. Merhametli, yardımsever ve insancıl bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız çocuklarınızı özellikle hayvanlarla içli dışlı büyütmelisiniz. 

Pınar Deniz ve sevgilisi Kaan Yıldırım kararını verdi! Çift bu... Haberi Görüntüle

ANNE BABA ÇOCUĞA ÖRNEK OLMALI

Bu noktada ilk olarak sizin hayvanları sevmeniz ve onlara saygı göstermeniz gerekiyor. Bu sadece kedi köpek değil, eve gelen bir böcek bile olsa anne babanın bu canlıya davranış şekli çocuğun bunu örnek almasına sebep olur. Ebeveynler canlılara çocukların yanında sert ve düşüncesiz olurlarsa, çocuklar da muhtemel olarak böyle görecek ve kendileri de aynı davranışları sergileyecektir.

28 Mart 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

BİRLİKTE SOKAK HAYVANLARINI BESLEYİN

Çocukların sokaktaki hayvanlara karşı sevgi ve ilgi dolu olmaları sağlanmalı. Bunun için mesela birlikte mama alıp sokaktaki hayvanları besleyebilirsiniz. Kartonlardan kedi evleri yapabilirsiniz. Çocuklarla birlikte barınaktaki hayvanları ziyaret edebilirsiniz.

20 Mart 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

HAYVANLARLA İLGİLİ OYUNLAR OYNAYIN

Çocuklarla birlikte çeşitli canlıların resimlerinden oluşan kartlarla oyun oynayabilirsiniz. Hayvanların ses ve beden taklitleri yaparak hangi canlı olduğuna dair tahminlerde bulunabilirsiniz. 

Sahurda tok tutacak besinler! Sahurda ne yenmeli? Sahurda en pratik... Haberi Görüntüle

KİTAPLARIN KONUSU HAYVANLAR OLSUN

Yeşilçam'ın yıldızı Gönül Yazar hastaneye kaldırıldı! İşte sağlık durumu Haberi Görüntüle

Hayvan hikayeleri ile dolu olan kitapları okumak çocuğun, hayvanların düşüncesini anlaması ve onları hayal etmesi için iyi bir yöntem olabilir. 

Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu Settar Tanrıöğen'den müjde! Beyin kanaması geçiren... Haberi Görüntüle

DOĞADA VAKİT GEÇİRİN

Hayvan sevgisi aşılamanın en güzel yolu doğada vakit geçirmek. İzin günlerinde piknik yapılabilir, hayvanat bahçesi gezilebilir, akvaryum ziyaretleri planlanabilir. Veya bu tarz imkanlar yoksa televizyondan belgeseller izlenebilir. 

Ehliyeti olan vatandaşlara duyuru! 50 yaşını aşmadıysanız 31 Mart'a kadar... Haberi Görüntüle

EVCİL HAYVAN BESLEMEK DE SEÇENEKLER ARASINDA

Evcil bir hayvan beslemek de çocukların gelişimini olumlu yönde etkiler. Evdeki canlının yemek ve suyunu veren, temizliğini üstlenen çocuklar, sorumluluk alabilen çocuklar olur. 

Pek çok Avrupa ülkesinde okul öncesinde çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor. Bu sayede çocuklar doğaya ve çevreye karşı daha saygılı oluyor. Çocukların ruhsal gelişimi için küçük yaştan itibaren hayvanlarla iç içe olması bu sebeple bir hayli önem arz ediyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading