Yandex Metrica

Mehmet şefin imza tabağı Som nasıl yapılır?

Mehmet şefin imza tabağı Som nasıl yapılır?

MasterChef izleyenlerinin merak ettiği sorulardan biri olan "Mehmet Şef'in imza tabağı nedri?", "Mehmet Şef'in imza tabağı tarifi nedir?" gibi soruların yanıtlarını sizler için verdik.

Yaşam

03.03.2024, 21:26

TV8’de yayınlanan MasterChef programında jüri olan Mehmet Yalçınkaya’nın imza tabağı izleyenler tarafından araştırılıyor. Peki Mehmet Şef’in imza tabağı nedir? Mehmet Şef’in imza tabaklarından biri olan Som nasıl yapılır. İşte detaylar…

20 Nisan Adana Murat Boz konseri ne zaman, saat kaçta başlayacak? Adana Murat Boz konseri ne zaman bitecek? 20 Nisan Adana Murat Boz konseri ne zaman, saat kaçta... Haberi Görüntüle

SOM İÇİN MALZEMELER

-Barbun 2 adet (Yaklaşık 120 gr)

-Gremolata

-Galeta unu 24 gr

-Panko (Ekmek kırıntısı) 11 gr

-Parmesan 50 gr (Rendelenmiş)

-Maydanoz 8 gr

-Dereotu 8 gr

-Taze nane 4 gr

-Taze fesleğen 11 gr

-Taze soğan 9 gr

-Sarımsak 1 diş

-Güner içi 13 gr

-Ceviz içi 15 gr

-Zeytinyağı 100 ml

-Tuz

-Taze çekilmiş tane karabiber

-Garnitür

-Krem balzamik 5 gr

-Ceviz içi (İri çekilmiş) 50 gr

-Toz esmer şeker 4 gr

Bir Kadın Bir Erkek'in Zeynep'i şimdi Bahar'la büyülüyor: Demet Evgar'ın inanılmaz dönüşümü Bir Kadın Bir Erkek'in Zeynep'i şimdi Bahar'la büyülüyor: Demet Evgar'ın... Haberi Görüntüle

MEHMET ŞEFİN İMZA TABAĞI SOM NASIL YAPILIR?

-İlk olarak barbunlarımızı alıp bir güzel ayıklıyoruz. Kılçıklarından ve omurgasından arındırıyor ve kelebek fileto olacak şekilde açıyoruz.

Gremolata için;

-Galeta unu, panko, maydanoz, dereotu, taze nane, fesleğen, taze soğan, parmesan, sarımsak güner içi, ceviz içi, tuz ve karabiberi hafif pütürlü kalacak şekilde blenderden geçiriyoruz. En son zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.

-Hazırlanan gremolatamızı barbunlarımızın içine dolduruyoruz. Pişirme sağıdır serilmiş fırın tepsimize barbunlarımızı yerleştiriyor, önceden buhar ayarında ısıtılmış 100 derece fırında 12-13 dakika kadar pişiriyoruz.

Sunum için;

-Fırından barbunlarımızı çıkarıyoruz ve üzerine fırça yardımı ile krem balzamik sürüyoruz. Sürülen balzemiğin üstüne şeker, ceviz için serpip pürmüz yardımı ile kızartıyoruz. Yemeğimiz hazır, afiyet olsun!

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading