Yandex Metrica

Meğer bu faydasını hiç bilmiyormuşuz! Siz de patates kabuklarını atıyor musunuz? En büyük hatalardan biri...

Meğer bu faydasını hiç bilmiyormuşuz! Siz de patates kabuklarını atıyor musunuz? En büyük hatalardan biri...

Patates kabukları saç bakımında kullanılır mı? Kabuklar saç beyazlamasına iyi gelir mi?

Yaşam

03.02.2024, 01:09

Erkek ve kadınların ortak derdi olan beyaz saçlar, genelde yaş ilerledikçe ortaya çıksa da genç yaşlarda da çeşitli nedenlere bağlı olarak artabiliyor. Peki yemek yapmak için soyup çöpe attığınız patateslerin, beyaz saçları yok eden bir mucizeye dönüşebileceğini biliyor musunuz? Saçlar neden beyazlar? Patates kabukları beyaz saçlara çare olabilir mi?

Ortaya çıktığı ilk zamanlarda şok etkisi yaratabilen beyaz saçlar, kimyasal boyalarla boyandığında daha fazla çoğaldığı ifade ediliyor. Çevresel ve genetik faktörlerin etkisiyle günden güne çoğalan ve görüntü bakımından can sıkıcı olabilen bu beyaz saçlar için evinizde uygulayacağınız doğal yöntemler de mevcut. Peki beyaz saçlar nasıl oluşur? Bu beyaz saçların patates kabuklarıyla ilgisi ne olabilir?

Uraz Kaygılaroğlu ile sevgilisi Sayna Soleimanpour ayrıldı mı? Uraz Kaygılaroğlu ile sevgilisi Sayna Soleimanpour ayrıldı mı? Haberi Görüntüle

SAÇ NEDEN BEYAZLAR?

Beyaz saçlara genetik, yapısal ve dış faktörler neden olabiliyor. Saç beyazlamasını genel olarak nedenleri neler olabilir?

1. Beslenmenin de kimi zaman saç beyazlaması üzerinde etkili olduğunu söyleyebiliriz. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme, her türlü hastalığın tetikleyicisi olduğu gibi beyaz saçların da oluşumunda olumsuz bir faktör oluşturuyor.

2. Saçları çok sıcak suyla yıkamak ve sıcak derecedeki fön makinesiyle saçları kurutmak da saçların beyazlamasına yol açabiliyor.

3. Stres ve vitamin eksikliği saçın beyazlamasına sebep olabilir. Saçların beslenmesi ve beyazların önlenmesi için vitamin alınmalı. B vitaminleri, demir, iyot ve bakırın alınmaması saç beyazlamasına yol açabilir. Ani olarak yaşanan travma ve duygusal şoklar, aşırı üzüntü ve aşırı stres de saçta ani ya da bölgesel beyazlamalar yaratabilir.

4. Yaş ilerledikçe vücuttaki melanin üretimi azalarak saçlar beyazlayabilir. Önce grileşen saçlar, daha sonra ise beyazlar.

5. Hipofiz bezlerinin kontrolünde çalışan tiroit bezleri, normalden farklı çalışırsa saçtaki melanin sentezini uyaran T3 ve T4 hormonlarını etkilenir. Bu da saçların beyazlaması ve dökülmesi anlamına gelir.

6. Anne, baba ve diğer aile bireylerinin erken yaşta saçları beyazlıyorsa sizin de erken yaşta saçlarınız beyazlayabilir.

7. Pernisiyöz anemi, vücutta B12 vitamini eksikliği ve kansızlık sorunlarına neden olur. Çocuk yaşlarda ve ergenlik dönemlerindeki saç beyazlamasında kansızlık sorunu olabilir.

8. Kalıtsal bir hastalık olan ve erken yaşlanma hastalığı olarak bilinen ‘Werner sendromu’ ses kısıklığı, derinin incelmesi, saç beyazlaması ve dökülmesi gibi sorunlar yaratır.

9. Saç beyazlaması, grileşmesi ve bölgesel olarak görülen beyazlamalar tıpta poliosis olarak adlandırılır. Doğuştan, bağışıklık sistemi sorunları ya da çeşitli hastalıklardan sonra da ortaya çıkabilir.

10. Çok fazla saç boyası veya ilaç kullanımı da saçların beyazlatabilir.

Metin Akpınar'ın kızından çok konuşulacak itiraf: Evlilik dışı 4 çocuğu var! Metin Akpınar'ın kızından çok konuşulacak itiraf: Evlilik dışı 4 çocuğu... Haberi Görüntüle

PATATES KABUKLARI SAÇLARA FAYDALI

Yemek pişirirken bir patatesleri soyup, kabukları çöpe atmayın. Gri veya beyaz saçları patates kabuğu ile düzeltmek mümkün.

Patatesin kabuğunu soyunca kararma yaşanır. Bunun nedeni de polifenol oksidaz enzimidir. Diğer besinler ve vitaminler arasında da demir, çinko, bakır, kalsiyum, potasyum, niasin ve magnezyum bulunuyor.

Hayranından beşibiryerde! Sibel Can'a hayranı sahnede altın taktı! Ünlü şarkıcı binlerce liralık büyük jest karşısında şaşkınlığını gizleyemedi! Hayranından beşibiryerde! Sibel Can'a hayranı sahnede altın taktı! Ünlü şarkıcı... Haberi Görüntüle

SAÇ DÖKÜLMESİNE BİRE BİR

Patates kabukları, gri saç görünümünü kapatmanın yanı sıra saç dökülmesini engellemek için de düzenli olarak kullanılmalı. Saçınızın yeniden kendi rengine kavuşması ve güzel görünmesi için kullanabileceğiniz patates kabuklarını, saç dökülmesine karşı de deneyebilirsiniz.

Saç beyazlaması için patates kabuklarını kullanın

Malzemeler:

8-10 tane patatesin kabuğu

2-3 bardak su

Az miktarda gül suyu

Cinsiyetini doğumda öğrendi! Türkiye'nin tescilli güzeli bir kez daha anne oldu! Bebeğinin ismini ise bakın nasıl koydu! Cinsiyetini doğumda öğrendi! Türkiye'nin tescilli güzeli bir kez daha anne... Haberi Görüntüle

NASIL UYGULAYACAKSINIZ?

Suyu orta ateşte kaynatın. Kaynamanın ardından patates kabuklarını suya koyun ve kapağını kapatın.

Patates kabukları, suyun içinde yarım saat kaynasın. Ateşi kapattıktan sonra da kabukları 20 dakika boyunca suda bırakın.

Kabukları ayıklamak için süzme işlemi uygulayın. Kabukların da suyunu sıkın.

Birkaç damla gül suyunu, bu suya damlatın.

Karışımı soğuttuktan sonra püskürtmeli bir şişeye alın.

Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra saç kremi kullanmayın.

Kendi kendine kuruyan saçınızı tarayın ve tutamlara ayırıp, karışımı parça parça sıkın. Bu karışımı saç derisine de uygulayın. Saçınızın her yerine karışımı sıktığınızdan emin olun.

Bu uygulamaya haftada en az bir kere düzenli olarak devam etmelisiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading