Yandex Metrica

MasterChef Danilo Şef'in Ravioli tarifi nedir? Ravioli nasıl yapılır?

MasterChef Danilo Şef'in Ravioli tarifi nedir? Ravioli nasıl yapılır?

MasterChef'in 28 Kasım gecesi yayınlanan eleme bölümünde yarışmacılar Danilo Şef'ten bir tabak yaptı. Danilo Şef makarnaları ve Raviolileri ile ünlü bir şef olduğundan izleyiciler Ravioli tarifini merak etti. Peki Ravioli nasıl yapılır? Ravioli tarifi nedir?

Yaşam

25.04.2024, 14:02

TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef 2021’de 28  Kasım akşamı bir eleme gecesi daha yaşandı. MasterChef’in sevilen şefi Danilo’nun imza tabaklarından biri yarışmacıların karşısına çıktı. Peki Danilo Şef’in sevilen tariflerinden biri olan Ravioli nasıl yapılır? İşte detaylar… KIŞ

Cinsiyetini doğumda öğrendi! Türkiye'nin tescilli güzeli bir kez daha anne oldu! Bebeğinin ismini ise bakın nasıl koydu! Cinsiyetini doğumda öğrendi! Türkiye'nin tescilli güzeli bir kez daha anne... Haberi Görüntüle

RAVİOLİ NASIL YAPILIR?

Bir tür İtalyan mantısı olan Ravioli evde oldukça basit bir şekilde hazırlanabilir. Bizim yemek kültürümüze de oldukça yakın olan Ravioli tarifini sizler için hazırladık.

Ravioli Malzemeleri

-280 gram un (2 su bardağı)
-200 gram semolina (irmik unu)
-6 adet yumurta
-1/2 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

-300 gram orta yağlı kıyma
-1 adet orta boy kuru soğan
- 1/4 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

-2 yemek kaşığı tereyağı

15 gündür annelik heyecanı yaşıyor! Eda Ece günler sonra ilk kez paylaşım yaptı: Artık... 15 gündür annelik heyecanı yaşıyor! Eda Ece günler sonra ilk... Haberi Görüntüle

RAVİOLİ NASIL YAPILIR?

-Öncelikle Ravioli için hamur hazırlanmalıdır. İrmik ve un geniş bir kaba alınır, içerisine tuz eklenir ve yumurtalar tek tek ilave edilir. Karışım hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur ve stres filme sarılıp 20 dakika dolapta bekletilir.

-Hamurları açmadan önce iç harç hazırlamak daha mantıklı olacaktır. Bunun için kuru soğan doğranır, orta yağlı kıyma ve baharatlar ile yoğrulur.

-Kendine gelen hamuru minik bezelere ayırdıktan sonra hamur bezeleri oklava yardımı ile yufkadan daha kalın olacak şekilde açılır. Yaklaşık 8x8 ya da 9x9 cm’lik kareler halinde parçalara ayrılır.

-Kare hamurların ortasına hazırlanan harç eklenir ve hamurun kenar kısımları ıslatılarak kapatılır.

-Kenarlarından tırtıklı bir kesici ile geçilmesi, şekillerin güzel olmasını sağlayacaktır. Hamurlar hazırlandıktan sonra 30 dakika kadar dolapta bekletilir.

-Derin bir tencerede su kaynatıldıktan sonra 6-8 dakika kadar ravioliler haşlanır.

-Haşlanan makarnalar süzülür ve eritilmiş tereyağı içerisinde 1-2 dakika sotelenir.

-İsteğe bağlı olarak üzerini ince kıyılmış maydanozlar ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading