Yandex Metrica

Masterchef batırık nasıl yapılır, tarifi ne? Batırık malzemeleri neler?

Masterchef batırık nasıl yapılır, tarifi ne? Batırık malzemeleri neler?

Masterchef'in 29 Eylül'de yayınlanan yeni bölümünde Masterclass eğitimi verildi. Ardından yarışmacılar en iyi batırık yemeğini yapmak için yarıştı. Peki Masterchef batırık nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte batırık yapılışı ve malzemeleri...

Yaşam

28.01.2024, 22:31

Masterchef'te heyecan sürüyor. Yarışmanın 29 Eylül'de yayınlanan yeni bölümünde Somer Şef yarışmacılara Masterclass verdi. Daha sonra yarışmacılardan batırık yapmaları istendi. Peki Masterchef batırık tarifi nasıl? Batırık nasıl yapılır? Batırık malzemeleri neler?

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

BATIRIK MALZEMELERİ

1 su bardağı ince esmer bulgur

Yarım çay bardağı tahin

1 çay bardağı kavrulmuş yer fıstığı

1 çorba kaşığı biber salçası

2 adet domates

2 adet yeşil biber

1 adet kuru soğan

2 adet salatalık

Yarım demet maydanoz

Yarım demet nane

3 yaprak marul

3 adet taze soğan

Lahana

Yarım çay bardağı zeytin yağı

Yarım çay bardağı limon suyu

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

5-6 bardak soğuk su

2 çay bardağı sıcak su

Nar ekşisi 

Tuz

Herkes ekonomist oldu! Gayrimenkul zengini ünlü şarkıcıdan dikkat çeken emekli maaşı yorumu! Herkes ekonomist oldu! Gayrimenkul zengini ünlü şarkıcıdan dikkat çeken emekli... Haberi Görüntüle

BATIRIK NEDİR, TARİFİ NE?

Batırık, kısıra benzeyen bulgur ile yapılan bir çeşit sulu salatadır. İnce bulgur, tahin, domates ve baharatların karışımıyla yapılır.

Tüm sebzeler yıkanıp hazırlanır. Tahin küçük bir tavada biraz kavrulur. Bulgur 1,5 çay bardağı sıcak su ile ıslatılır. Yer fıstığı robottan geçirilir.  Tahin, yer fıstığı, bulgur ve kimyon derin bir yoğurma kabında karıştırılır. 

Sebzeler çok ince ve küçük boyutta doğranır. Hepsi ince kıyılarak hazırlanır. Bulgur karışımına kuru soğan rendelenir ve salça eklenir. Karışım bir tutam nane ve maydanozla 1-2 dakika yoğurulur. Yeşil biber, taze soğan, nane, maydanoz, domates ve salatalık sırasıyla eklenir. 

Zeytinyağı, limon suyu, pul biber ve tuz eklenir. El ile hafif bir şekilde karıştırılır. Susuz tüketilmek isteniyorsa kısır halindeyken tabağa ayırılır, kalanı soğuk suyla sulandırılır. Ekşi arzu edilirse nar ekşisi eklenir. 

Çukur tabağa alınan batırık, ince kıyılmış marul ya da lahana eklenerek servis edilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading