Yandex Metrica

'Mart dokuzu' kocakarı soğuklarını aratacak! Sert soğuklara dikkat: Pek çok bölgede kar yağışı...

'Mart dokuzu' kocakarı soğuklarını aratacak! Sert soğuklara dikkat: Pek çok bölgede kar yağışı...

Ülke genelinde mart soğuklarının etkili olmasıyla uzmanlardan kritik uyarılar geldi. İklim bilimci Dr. Okan Bozyurt kocakarı soğukları biter bitmez 'mart dokuzu' soğuklarının başladığını belirterek 3 tarihe vurgu yaptı. Bozyurt ayrıca "Üç 'mart dokuzu'ndan biri mutlaka sert soğuklar yapar, pek çok bölgede kar yağışlarına sebebiyet verir" dedi. Meteoroloji'den de yağışlı havalar için 2 gün uyarısı geldi.

Yaşam

22.03.2024, 18:28

Meteoroloji'den alınan hava durumu tahmin raporuna göre ülke genelinde soğuk hava etkisini artıracak ve sağanak yağış bir süre daha devam edecek. 

WhatsApp'tan devrim niteliğinde özellik: Kullanıma artık hazır! WhatsApp'tan devrim niteliğinde özellik: Kullanıma artık hazır! Haberi Görüntüle

3 'MART DOKUZU'NDAN BİRİ GEÇTİ 

Kocakarı soğuklarına veda ederken 'mart dokuzu' soğuklarına girdik. Üç 'mart dokuzu'ndan biri geçti, gözler ise 2 tarihe çevrildi. 

Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu diziye geri mi dönüyor? Başrol oyuncusundan açıklama geldi! Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu diziye geri mi dönüyor? Başrol oyuncusundan... Haberi Görüntüle

MART BİTMEDEN YAĞIŞLAR İÇİN 2 GÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Bilhassa Mart ayında diğer 2 tarihin beklendiğini aktaran Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, kocakarı soğuklarından hemen sonra başlayan 'mart dokuzu' soğuklarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmede bulundu. Meteoroloji mart ayı bitmeden yağışlar için 2 güne dikkat çekti. 

Metin Akpınar'ın babalık davasında İbrahim Tatlıses detayı ortaya çıktı! Meğer Duygu Nebioğulu'nun annesiyle... Metin Akpınar'ın babalık davasında İbrahim Tatlıses detayı ortaya çıktı! Meğer... Haberi Görüntüle

ÜÇ MART DOKUZUNDAN BİRİ SERT SOĞUK YAPAR, KAR YAĞIŞLARINA SEBEBİYET VERİR

Dr. Bozyurt, YouTube hesabından yaptığı açıklamada,  'kocakarı soğukları'nın yurtta yoğun yağışlara yol açtığını belirtirken "Kocakarı soğukları nihayet bitti fakat arkasından hemen 'mart dokuzu' soğukları geldi. Bahar aylarında, özellikle mart ayında sayılı günler çok fazla olur. Kocakarı soğukları tüm yurtta etkili oldu" diye konuştu.

21 Mart'tan sonra hava sıcaklıklarının yükselmeye başladığını ifade eden Bozyurt şöyle devam etti

Ama arada sayılı günler, soğuklar olacak. 3 tane 'mart dokuzu' var. Normalde birinci 'mart dokuzu' 22 Mart, ikinci 'mart dokuzu' 31 Mart, üçüncü 'mart dokuzu' ise 9 Nisan tarihlerinde oluyor. Rumi takvim miladi takvime göre 14 gün geç başladığı için birinci 'mart dokuzu' 22 Mart tarihinde oluyor, diğerleri de 9'ar gün sonra oluyor. Mart dokuzlarında birtakım sapmalar gelecek. Bu sene 22 Mart'ta olması gereken soğuklar 19-20 Mart'a kaydı. Üç 'mart dokuzu'ndan biri mutlaka sert soğuklar yapar, pek çok bölgede kar yağışlarına sebebiyet verir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading