Yandex Metrica

Kusmak orucu bozar mı? Ağız dolusu kusmak orucu bozar mı? İstifra etmek orucu bozar mı?

Kusmak orucu bozar mı? Ağız dolusu kusmak orucu bozar mı? İstifra etmek orucu bozar mı?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla Müslümanları tatlı bir telaş sardı. İnternette orucu bozan durumları araştıranlar 'Kusmak orucu bozar mı? Ağız dolusu kusmak orucu bozar mı?' araması yapıyor. Peki kusmak orucu bozar mı? Ağız dolusu kusmak orucu bozar mı? İstifra etmek orucu bozar mı? Diyanet kusmak orucu bozar mı sorusuna ne dedi?

Yaşam

02.03.2024, 18:42

Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar kusmak orucu bozar mı diye merak ediyor. Bu konuyla merak edenler internette 'Kusmak orucu bozar mı? Ağız dolusu kusmak orucu bozar mı? Diyanet kusmak orucu bozar mı sorusuna ne dedi?' diye araştırma yapmaya başladı. Peki kusmak orucu bozar mı? Ağız dolusu kusmak orucu bozar mı? İstifra etmek orucu bozar mı? Diyanet kusmak orucu bozar mı sorusuna ne dedi?

Paidakia yemeği nedir? Nasıl yapılır?  Paidakia yemeği tarifi Paidakia yemeği nedir? Nasıl yapılır? Paidakia yemeği tarifi Haberi Görüntüle

KUSMAK ORUCU BOZAR MI?

Din İşleri Yüksek Kurulu oruçluyken kusmanın orucu bozup bozmadığını açıkladı. Diyanet şu ifadeleri kullandı:

Miktarı ne olursa olsun kendiliğinden gelen kusuntu orucu bozmaz. Aynı şekilde mideden ansızın ağza yükselip tekrar mideye dönen şeyler de oruca zarar vermez. Kişinin kendi isteği ile ağız dolusu kusması hâlinde ise oruç bozulur.

Hz. Peygamber (s.a.s.), “Oruçlu kimse kendisine hâkim olamayarak kusarsa ona kaza gerekmez. Her kim de kendi isteği ile kusarsa orucunu kaza etsin.” (Ebû Dâvûd, Savm, 32; Tirmizî, Savm, 25) buyurmuştur.

Bununla birlikte, kustuğu için orucu bozuldu zannıyla yemeye içmeye devam eden kimsenin orucu bozulur. Böyle bir kimseye keffâret değil, gününe gün kaza gerekir (İbnü’l-Hümâm, Feth, II, 332; el-Fetâva’l-Hindiyye, I, 226).
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading