Yandex Metrica

Kuru kayısı kompostosu tarifi nedir? Kayısı hoşafı nasıl yapılır, malzemeleri ne? 

Kuru kayısı kompostosu tarifi nedir? Kayısı hoşafı nasıl yapılır, malzemeleri ne? 

Sıcak havalarda buz gibi kuru kayısı kompostosu içip serinleyebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de ferahlatıcı kuru kayısı hoşafı, evde kolaylıkla yapılabilir. Lezzetli ve serinletici kuru kayısı kompostosu tarifi arama motorlarında sorgulanıyor. Peki kuru kayısı kompostosu tarifi nedir? Kayısı hoşafı nasıl yapılır, malzemeleri ne? 

Yaşam

29.03.2024, 01:22

Yaz aylarının gelmesiyle serinletici kuru kayısı kompostosu tarifi gündemde yerini aldı. Kuru kayısı hoşafı tarifini evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Buz gibi kuru kayısı hoşafı, yaz aylarında ferahlamak için tüketilebilir. Peki kuru kayısı kompostosu tarifi nedir? Kayısı hoşafı nasıl yapılır, malzemeleri ne? 

Sadettin Saran Fenerbahçe başkan adaylığından çekiliyor mu? Ali Koç detayı... Sadettin Saran Fenerbahçe başkan adaylığından çekiliyor mu? Ali Koç detayı... Haberi Görüntüle

KURU KAYISI KOMPOSTOSU TARİFİ NEDİR?

MALZEMELER

500 gram kuru kayısı
1,5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın

Cinsiyetini doğumda öğrendi! Türkiye'nin tescilli güzeli bir kez daha anne oldu! Bebeğinin ismini ise bakın nasıl koydu! Cinsiyetini doğumda öğrendi! Türkiye'nin tescilli güzeli bir kez daha anne... Haberi Görüntüle

KAYISI HOŞAFI NASIL YAPILIR?

Beresiz ve iri taneli kuru kayısıları bol suda güzelce yıkayın. İsterseniz iki eşit parçaya bölün veya bütün olarak kalsın.

Su ve toz şekeri derin bir tencereye koyun. Bir çırpıcıyla şekerler tamamen eriyene kadar karıştırın. 

Karanfil ve çubuk tarçın ekleyip kısık ateşte kaynatın.

Kaynamaya başlayan şerbete kuru kayısıları ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

Çubuk tarçın ve karanfilleri tencerenin içinden alın. Oda sıcaklığında ılınan kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra taneleriyle beraber servis edin.

Afiyet olsun.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading