Yandex Metrica

Sitede Ara

Kurban keserken neden besmele çekilir? Diyanet akıllardaki soru işaretini kaldırdı!

Kurban keserken neden besmele çekilir? Diyanet akıllardaki soru işaretini kaldırdı!

Kurban Bayramı yaklaşırken internette kurban keserken neden besmele çekilir diye araştırma yapılmaya başladı. Milyonlarca Müslüman, Kurban Bayramı için hazırlıklara başladı. Akıllardaki soru işaretlerini gidermek için kurban keserken besmele çekilmesinin sebebi internette en çok arananlar arasına girdi. Peki kurban keserken neden besmele çekilir? Diyanet akıllardaki soru işaretini kaldırdı!

Yaşam

22.03.2024, 17:10

Kurban keserek Allah'ın emirlerini yerine getirmek isteyenler Kurban Bayramı için hazırlık yapmaya başladı. Kurban sözcük anlamı olarak yaklaşmak demektir. Bu sebeple Allah'a yakınlaşmak ve O'nun rızasını kazanmak isteyenler Kurban Bayramı'nda kurban kesmektedir. Kurban Bayramı'nda ibadet için, belirli koşulları sağlayan hayvanların usulüne uygun şekilde kesilmesiyle kurban kesimi yapılmaktadır. Peki kurban keserken neden besmele çekilir? Diyanet akıllardaki soru işaretini kaldırdı!

Beklenen an geldi! Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat bugün hakim karşısına çıkacak! Beklenen an geldi! Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi... Haberi Görüntüle

KURBAN KESERKEN NEDEN BESMELE ÇEKİLİR?

Diyanet resmi internet sayfasında kurban keserken neden besmele çekildiğini şöyle açıkladı:

"İster kurban niyetiyle olsun ister başka bir amaçla olsun hayvan kesilirken besmele çekilmesi gerekir. Hayvanın kesimi esnasında besmele kasten terk edilirse, o hayvanın eti Hanefîlere göre yenmez. Ancak kasıtsız ve unutularak besmele çekilmezse, bu hayvanın eti yenilir (Kâsânî, Bedâî‘, V, 46; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 190-191). Şâfiîlere göre besmele kasten çekilmese bile kesilen hayvanın eti yenir (Mâverdî, el-Hâvî, XV, 95; Şîrâzî, el-Mühezzeb, II, 885)."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading