Yandex Metrica
SON DAKİKA
Krem sürmek orucu bozar mı? Oruçluyken merhem ve ilaçlı bant kullanmak orucu bozar mı? Diyanet ne dedi?

Krem sürmek orucu bozar mı? Oruçluyken merhem ve ilaçlı bant kullanmak orucu bozar mı? Diyanet ne dedi?

Ramazan ayının yaklaşmasına az bir süre kaldı. Oruç ayı olarak bilinen mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala orucu bozacak durumlar araştırılmaya başladı. Peki krem sürmek orucu bozar mı? Oruçluyken merhem ve ilaçlı bant kullanmak orucu bozar mı? Diyanet ne dedi?

Yaşam

17.03.2024, 14:10

On bir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının gelmesine kısa bir süre kaldı. Bu sebeple Müslümanlar internette oruç ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Arama motorlarında 'Krem sürmek orucu bozar mı? Oruçluyken merhem ve ilaçlı bant kullanmak orucu bozar mı? Diyanet ne dedi?' araması yapılıyor. Peki krem sürmek orucu bozar mı? Oruçluyken merhem ve ilaçlı bant kullanmak orucu bozar mı? Diyanet ne dedi?

Survivor'da kurallar değişti! Acun Ilıcalı oyundaki yenilikleri açıkladı: Kaderlerinizi etkiliyor... Haberi Görüntüle

KREM, MERHEM VE İLAÇLI BANT KULLANMAK ORUCU BOZAR MI?

Diyanet 'Krem sürmek orucu bozar mı ve oruçluyken merhem ve ilaçlı bant kullanmak orucu bozar mı?' sorularına şöyle cevap vermiştir:

Deri üzerindeki gözenekler ve deri altındaki kılcal damarlar yoluyla vücuda sürülen yağ, merhem ve benzeri şeyler emilerek kana karışmaktadır. Ancak cildin bu emişi, çok az ve yavaş olmaktadır. Diğer taraftan bu işlem, yeme içme anlamına da gelmemektedir. Bu itibarla, deri üzerine sürülen merhem, yapıştırılan ilaçlı bantlar orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar; bkz. Merğînânî, el-Hidâye, II, 263-264; Kâsânî, Bedâî’, II, 98; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 366, 367). 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading