Yandex Metrica

Kıyafet seçimini hafife almayın! Çocuklara seçme hakkı verilmesi kişilik gelişimleri üzerinde çok büyük etkilere sahip!

Kıyafet seçimini hafife almayın! Çocuklara seçme hakkı verilmesi kişilik gelişimleri üzerinde çok büyük etkilere sahip!

Günlük yaşam koşuşturmasından pek fark edilmese de çoğu anne baba çocuğunun yerine karar veriyor. En basitinden bir kıyafet seçimini ele aldığımızda bile bunun ne kadar doğru bir tespit olduğunu görebiliyoruz. Bazen ebeveyn ve çocuk arasında gerilimlere yol açan kıyafet seçimi aslında tamamen çocuğa bırakılmalı. Çünkü bu, onların kişilik gelişimlerinde son derece önemli.

Yaşam

09.03.2024, 02:22

Çocuğun seçim yapma hakkına sahip olması kişiliğini nasıl etkiler? Anne babalar çocuğuna tercihlerinde nasıl yardım etmeli? İşte cevaplar...

Çocuklar günlük yaşamda çoğu zaman karar verme ve seçme hakkına sahip olmuyor. Çocuklarının yerine karar verip seçim yapan aileler aslında onların gelişimine büyük bir darbe vuruyor. Mesela kıyafet seçiminde bile söz hakkı verilmemesi, basit gibi görünse de ileriki yıllarda çocuğun kişiliği üzerinde olumsuz etkiler bırakabilir. 

Çocuk mevsime uygun olmayan bir kıyafeti ya da ayakkabıyı giymek istediğinde ailesi buna karşı sert tepki gösterirse iş savaşa bile dönüşebiliyor. 

1 MAYIS TATİL Mİ? 1 Mayıs okullar, üniversiteler var mı? 1 Mayıs 2024 Çarşamba resmi tatil mi? 1 MAYIS TATİL Mİ? 1 Mayıs okullar, üniversiteler var mı?... Haberi Görüntüle

SINIR KOYARKEN SERT DEĞİL, NET OLUN!

Evet, bu süreç ebeveyn için oldukça zor ve yıpratıcı ancak sınırlar, net olarak belirlendiğinde ve aynı zamanda tutarlı olarak uygulandığında çocuk bunlara uyum sağlamaya başlayacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken, ailelerin çocuklarına kıyafet seçme-giyme konusunda doğru zaman ve yöntemler seçmesini sağlamaları ve sabırlı olmaları.

Mükremin Gezgin cinsiyet mi değiştirdi? TikTok fenomeni Mükremin kadın mı oldu? Mükremin Gezgin'in sevgilisi kim? Mükremin Gezgin cinsiyet mi değiştirdi? TikTok fenomeni Mükremin kadın mı... Haberi Görüntüle

KIYAFET SEÇİMİNDE ALTERNATİF SUNABİLİRSİNİZ

İnatlaşmadan, geri dönüş yapılmayacak kurallar koyulması çok önemli. Çocuk, okula pijama ile gitmek istiyorsa ya baştan izin verilmeli ya da hayır denmesi halinde sonuna bu kadar tavır korunmalı. Yine mevsimine uygun olmayan kıyafetler giymek isteyen çocuklara da farklı alternatif ve seçenekler sunulabilir. 

Çocukla iletişim kurarken olumsuz ve kırıcı cümleler yerine, mümkün olduğunca olumlu cümlelerle durum anlatılmalı. Çünkü amaç çocuğa kimin güçlü/güçsüz olduğunu göstermek değil, o anda elde edemeyeceği bir şeyden vazgeçmesini sağlamak olmalı. Çocuğa istediği kıyafetin neden o an giydirilemeyeceği basit ve anlayacağı bir dille açıklanmalı.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

HEP YÖNLENDİRİLMEYİ BEKLEYEN BİR BİREY OLMAMASI İÇİN...

Aksi bir durumda yani giyim konusunda seçme hakkı tanınmadığında özgüven eksikliği, çekingenlik, içe kapanıklık, kararsızlık ve hep yönlendirilmeyi bekleme gibi kişilik problemleri ortaya çıkar. Her yaptığı yasaklanan ve anne-babalarından olumsuz geri bildirimler alan çocuklar gelişimlerini sağlıklı tamamlayamaz.

Kainat güzeli değil yalancı güzel oldu! Suudi model Rumi Al- Qahtani'nin söylediği yalan ortaya çıktı! Kainat güzeli değil yalancı güzel oldu! Suudi model Rumi Al-... Haberi Görüntüle

KOMBİNİNE ELEŞTİRİ TONUNUZU DÜŞÜRÜN

Kıyafet seçiminde kötü bir kombin yaptığında ise “Çok kötü oldu” demek yerine "bupantolonun üzerinde şu renk daha güzel giderdi" şeklinde olumlu bir konuşma tarzı benimsenebilir.

Çocuklar mevsimine göre doğru giyinmenin sağlık ve rahatlık açısından yararlı olduğunu henüz tam olarak kavrayamaz. Bu yüzden kışlık bir pantolon üstüne yazlık bir tişört giymenin onlar için hiçbir sakıncası yoktur. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading