Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kışın çamaşırlarınızı böyle kurutun! Soğuk havalarda çamaşırları kısa sürede kurutmanın bazı yolları var!

Kışın çamaşırlarınızı böyle kurutun! Soğuk havalarda çamaşırları kısa sürede kurutmanın bazı yolları var!

Yaz mevsiminde 1 saatte kuruyan çamaşırları kışın kurutmak bir hayli zor oluyor. Çamaşır kurutma makinelerini kullanmak da ekonomik olarak bütçeleri zorlamaya başlayınca çoğu kişi alternatif fikirler aramaya başladı. Aslında çamaşırları soğuk havalarda bile kısa sürede kurutmanın yolları var. İşte detaylar.

Yaşam

29.03.2024, 03:44

Kış aylarında çamaşırları kısa sürede kurutmanın yolları nelerdir? Çamaşır havasız ortamda kurur mu? Çok fazla çamaşırı aynı anda yıkamak doğru mu? İşte cevaplar...

Kış ayları yaklaşıyor. Hava giderek soğumaya başladı. Yazın rahatlığı artık yerini soğuk havayla mücadeleye bırakacak. Bu aylarda her şeyin düzeni değişiyor. Çamaşır kurutma işi de onlardan biri. 

Yaz aylarında birkaç saatte kuruyan çamaşırlar kışın belki 1-2 gün kadar kuruyamayabiliyor. Hatta çoğu zaman nemli kalıyor. 

Salt Bae lakaplı Nusret Gökçe'nin restoranına silahlı saldırı düzenlendi! Haberi Görüntüle

ÇAMAŞIR KURUTULAN ODANIN CAMI AÇIK OLMALI

Çoğu insan bu aylarda çamaşırlıklarını evin içlerine taşıyor ve odadaki camları kapatıp sıcaklığı muhafaza ederek kurutma yapıyor. Ancak bu yanlış bir uygulama. Çünkü sanılanın aksine, pencereleri ve kapıları sıkıca kapalı tutarak ısıyı evinizde hapsetmek çamaşırları daha hızlı kurutmuyor. Alanın ıslak giysilerle dolması, havanın nemlenmesine zemin hazırlar. Ve ıslak giysiler bu ortamda nemini kaybetmez, yani kurumaz. Ayrıca, bu uygulama küf oluşumunu teşvik eder. Bunu önlemek için camı az da olsa açmak ve odadaki nemin dışarı çıkmasına izin vermek gerekiyor. 

Yan Oda dizisi Mihre kimdir? Mihre (Nilsu Yılmaz) Instagram hesabı... Haberi Görüntüle

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİ TIKA BASA DOLDURMAYIN

Tek seferde çok çamaşır yıkamak cazip gelebilir. Ancak çamaşır makinesini çok fazla doldurmak da, çamaşırların kurumasının uzun sürmesine zemin hazırlar. Çok fazla dolmuş makine, son sıkma aşamasında gereken verimi gösteremez ve neticede yıkama işlemi bitince çamaşırlar hala biraz ıslak kalmış olur. 

Gibi dizisi Türkan kimdir? Yılmaz'ın sevgilisi Türkan'ın gerçek adı ne? Haberi Görüntüle

KURUTMA RAFI KULLANIN

Çamaşırları direkt olarak bir ısıtıcının üzerine koyarak değil, bir kurutma aparatı kullanarak kurutmak da alternatiflerden biri. Çamaşırları bu rafın üzerine astıktan sonra, ısıtıcıya yakın bir yere konumlandırmak veya bol güneş alan bir yere asmak kurutma süresini kısaltacaktır.

Atatürk Cumhuriyet Kulesi açılış kapanış saatleri 2024 | Atatürk Kulesi... Haberi Görüntüle

ÇAMAŞIRLAR ARASINDA MESAFE BIRAKIN

28 Mart 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

Çamaşırları asarken aralarında mesafe bırakmak da kurutma süresini kısaltır. Aksi takdirde birbirine sürtünen nemli eşyalar uzun süre kurumayacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading