Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kış aylarında çim bakımı nasıl olmalı? Bahçe sahipleri Aralık ayında neler yapmalı?

Kış aylarında çim bakımı nasıl olmalı? Bahçe sahipleri Aralık ayında neler yapmalı?

İlkbahar ve yaz aylarında yemyeşil çimlere kavuşmak için gösterilen emek, kışın yerini ilgisizliğe bırakmamalı. Soğuk havalarda bakımsız kalan çimler, bazı olumsuzlukları beraberinde getirir. Bahçe uzmanları Aralık ayında yapılması gerekenleri sıralıyor.

Yaşam

04.02.2024, 23:26

Çoğu bahçe sahibi, soğuk ve yağışlı kış havasında dışarıdaki çimleri unutuyor. Bu durum farkında olmadan bahçeye zarar verebilir ve çoğu zaman hastalıklara yol açabilir. 

Çim Bakım Uzmanı ve TotalLawn Genel Müdürü Carlos Real'a göre, Aralık ayında da çimlerde  yapmamız gereken işleri açıklıyor.

Aldatıldığı iddia edilmişti! Prenses Kate Middleton boşanıyor mu? Haberi Görüntüle

ÇİM BİÇME MAKİNENİZİ KULLANIN

Ayın Aralık olması, çim biçme makinenizi kullanamayacağınız anlamına gelmez. Çünkü çimlerinizin hala uzaması muhtemel. Eğer böyleyse çimlerin uygun yüksekliğe kadar kesilmesi gerekeceğini fark edebilirsiniz. Ancak don olmadığından emin olun. Çimlerinizi donda biçmek onlara zarar verecektir. Bu nedenle, don kaybolana ve sıcaklık biraz yükselene kadar beklemek en iyisi.

Kuruluş Osman Malhun Hatun öldü mü? Malhun Hatun neden yok,... Haberi Görüntüle

KAR KALIBININ RENGİNE DİKKAT EDİN

Aralık ayında kar yağarsa, çimlerizde çim hastalığı olan kar küfü gelişebilir. Kar küfünün kontrol edilmesi zordur ve çimlerinize son derece zarar verir. Fusarium Yaması, sararmaya başlayan ve sonunda kahverengiye dönüşen, büyüyen ve birleşen ve çimlerimizin büyük bir kısmını kaplayan, ölmekte olan küçük çimen parçaları olarak başlar.

Teoman aşka küstü! Hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamaları paylaştı: Artık hayatımda... Haberi Görüntüle

YABANİ OTLARDAN KURTULUN

Aralık ayı boyunca çimlerinizde yabani otlar büyümeye devam edebilir, bu nedenle çimlerinizi kontrol etmeniz ve büyümekte olabilecek yabani otları temizlemeniz önemli. Yabani otlar genellikle çim bitkinizin hayatta kalması için ihtiyaç duyduğu hayati besinleri ve güneş ışığını alır, bu nedenle çiminizin zarar görme riskini azaltmak için bunun üzerinde durmak önemli

Filiz Akın güzel haberi sosyal medyadan duyurdu: Artık evde devam... Haberi Görüntüle

BAHÇE MOBİLYALARI ÇİMLERE ZARAR VEREBİLİR

Bahçe mobilyaları veya moloz gibi nesneleri çimlerinizde bırakmak, çimlerinizin boğulma ve hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu güneş ışığını sınırlama riskini artırabilir. Çimlerinizi kış boyunca düzenli tutarsanız, hastalıkların gelişmesi ve çimlerinizi olumsuz etkilemesi riskini azaltmış olursunuz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading