Yandex Metrica

Keşkül nasıl yapılır? Keşkül tarifi

Keşkül nasıl yapılır? Keşkül tarifi

Osmanlı'nın vazgeçilmez tatlılarından biri olan keşkül nasıl yapılır? Keşkül tarifini sizler için hazırladık. Şimdiden afiyet olsun!

Yaşam

25.03.2024, 12:23

Çok kolay hazırlanan ve rağmen davet sofralarının vazgeçilmez tatlılarından biri olan keşkül, geçtiğimiz gün TV8’de yayınlanan MasterChef programında yapıldı. Hal böyle olunca izleyenler keşkül tarifini merak etti. Peki keşkül nasıl yapılır? Keşkül tarifini sizler için hazırladık.

MALZEMELER

-1 litre süt,

-1 su bardağı şeker,

-1 adet yumurta sarısı,

-1 paket vanilya,

-1 çay bardağı badem tozu,

-1 çay bardağı hindistan cevizi,

-1 yemek kaşığı pirinç unu,

-2 yemek kaşığı nişasta

18 Nisan Adana Ferhat Göçer konseri saat kaçta başlayacak? Konser nerede yapılacak? 18 Nisan Adana Ferhat Göçer konseri saat kaçta başlayacak? Konser... Haberi Görüntüle

KEŞKÜL NASIL YAPILIR?

-İlk olarak bir tencere içerisine nişasta ve su hariç tüm malzemeleri koyalım ve yavaşça kaynayana kadar karıştıralım. Buradan önemli olan bırakmadan karıştırmak ki topaklanma olmasın.

-Kaynamaya başlayan karışımımızın içine nişasta ve suyu yavaşça ekleyelim ve 3-5 dakika daha karıştırarak ocağın üstünde tutalım.

-Soğumasını beklemeden kaselerin içine paylaştıralım ve oda ısısına geldiğinde buzdolabına koyalım.

-3-4 saat bekleyip soğuduktan sonra keşkülünüzü yiyebilirsiniz. Üzerine file badem ya da antep fıstığı koyanınızı da öneririz. Afiyet olsun.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading