Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kendinize ne kadar zaman ayırıyorsunuz? ABD'de yapılan araştırmaya göre mutlu hissetmek için ideal zaman iki ila beş saat arası!

Kendinize ne kadar zaman ayırıyorsunuz? ABD'de yapılan araştırmaya göre mutlu hissetmek için ideal zaman iki ila beş saat arası!

Gün içinde o kadar yoğun çalışıyoruz ki çoğu zaman kendimize vakit ayıramıyoruz. Aslında kendine vakit ayırmaktan kasıt saatlerce boş durmak veya işsiz güçsüz oturmak değil. Kısıtlı da olsa kaliteli birkaç saat geçirebilmek. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre ise kendine vakit ayırarak mutlu hissetmek için ideal zaman, iki ila beş saat arası.

Yaşam

23.01.2024, 19:54

İnsan gün içinde kendine ne kadar vakit ayırmalı? Boş zamanlar neyle değerlendirilince kişi daha mutlu oluyor? İşte cevaplar...

Günlerce çalışıyoruz, haftalık izin günü için planlar yapıyoruz. Kendine vakit ayırmak kavramının hakkını verebilmek için o günü adeta iple çekiyoruz. İzin günü gelip çattığında ise çoğu zaman sıkılıyoruz. Peki neden?

ABD'de bu durumla ilgili yapılan ankette insanların her gün kendi ilgi alanlarına katılmak için ne kadar boş zamanları olduğu, sonra ise kişiyi hayattan memnun eden zamanın uzunluğu hesaplandı.

Genç kızların sevgilisi Alacakaranlık'ın Edward'ından müjdeli haber! Robert Pattinson baba... Haberi Görüntüle

KENDİNE 2 İLA 5 SAAT ARASI VAKİT AYIRAN MUTLU OLUYOR

Fatih Terim'in kızı Buse Terim boşanıyor! Volkan Bahçekapılı ile 10... Haberi Görüntüle

Buna göre araştırmacılar şu sonuca ulaştı: Mutlu hissetmek için ideal zaman iki ila beş saat arası. Bir kişinin iki saatten az veya tam tersine beş saatten fazla boş zamanı varsa, mutluluk endeksi düşüyor.

İki saatten daha az zamanları olduğunu düşünenlerde depresyon, kaygı veya duygusal yorgunluk görülürken kişinin beş saatten fazla boş zamanının olması ise hiçbir amacı yokmuş hissi uyandırıyor. Bu noktada fazladan saatlere ihtiyaç duymadan kendini mutlu hissetmek için yapılabilecek bazı aktiviteler var.

Murat Kurum mal varlında neler var? Murat Kurumun serveti ne... Haberi Görüntüle

SPOR YAPIN

Fahriye Evcen'in küçük oğlu Kerem ile pozları çok konuşuldu: Benim... Haberi Görüntüle

Spor yapmak kısa sürede insana kendini iyi hissettiren aktivitelerden ilki. Bu, günde yaklaşık 30 dakika veya haftada birkaç gün sağlığımızı, mutluluk seviyemizi ve özgüvenimizi iyileştirebilir. Üstelik egzersizin yoğun olması gerekmiyor.

Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Doktorundan son dakika açıklaması Haberi Görüntüle

BAŞKALARINA VAKİT AYIRIN

Araştırmacılar arkadaşlara, tanıdıklara ve hatta yabancılara biraz enerji ve zaman ayırmanın da daha mutlu hissettireceğine dikkat çekiyor. Bir aile üyesine tatlı götürmek, bir yabancının kahvesini ödemek gibi eylemler kişiyi mutlu hissettirir. 

Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu Settar Tanrıöğen'den müjde! Beyin kanaması geçiren... Haberi Görüntüle

MUTLU OLAYLARI HATIRLAYIN

Araştırmalar, mutlu bir olayı hatırlayan kişinin daha az kısıtlanmış hissettiğini gösteriyor. Bu durum ayrıca kişinin daha fazla boş zamanı varmış gibi davranmasını da sağlayabiliyor. Böylece mutsuzluğun kapıları kapanıyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading