Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kedilerin suçu ne? İyi yıkanmamış sebzelerde bile olabilen Toksoplazma endişesi yüzünden onlarca kedi sokağa atılıyor!

Kedilerin suçu ne? İyi yıkanmamış sebzelerde bile olabilen Toksoplazma endişesi yüzünden onlarca kedi sokağa atılıyor!

Kediler evlerin en sevimli varlıkları. Bakımı kolay olan bu canlıların eve kattığı enerji paha biçilmez. Ancak eve bir minik aile üyesinin katılacağı haberi alındığında ne yazık ki kedilerden hemen vazgeçiliyor. Bebeğin sağlığına bir tehdit olarak görülen bu canlılar zaman zaman sokağa bile bırakılabiliyor. Peki gerçekten bebekli evde kedi olmamalı mı?

Yaşam

23.01.2024, 19:39

Bebekli evde kedi olur mu? Kedi, bebek için sakıncalı mı? Kedi beslemek bebeğin gelişimini nasıl etkiler? İşte cevaplar...

Evin sessiz varlıkları, sevimli suratlı canlıları olan kedilerin bebek sonrası evdeki varlığı ile ilgili farklı kanaatler var. Kimi hamile kalınır kalınmaz kediyi kağı dışarı etmek gerektiğini savunuyor kimi ise kedilerin bebeğin gelişiminde büyük bir öneme sahip olduğunu. 

SURVİVOR ALL STAR eleme adayı kim? 2024 Survivor ikinci eleme... Haberi Görüntüle

ANNE ADAYINININ KORKULU RÜYASI: TOKSOPLAZMA ENFEKSİYONU

Bu canlılarla ilgili endişenin sebebi Kedi dışkısından bulaşabildiği söylenen  toksoplazma enfeksiyonu. Bu yüzden evinde kedi olan çooğu anne adayı kurulan korkutucu cümle ve çizilen karamsar tablo ile korkutuluyor ve ne yazık ki olan o canlıya oluyor. Aslında bu bahsi geçen enfeksiyon, iyi yıkanmamış sebze meyve ve iyi pişmemiş etten de geçebiliyor. 

Rüyada ezan okunduğunu duymak ne demek? Rüyada ezan sesi duymak... Haberi Görüntüle

ANNE ADAYI TUVALET TEMİZLİĞİ YAPMASA İYİ OLUR

Hamilelik haberi alındıktan sonra yapılması gereken şey kediyi evden göndermek olmamalı. Anne adayı gebelik sürecinde tuvalet temizlemek görevini eşine verirse veya macburen tuvaleti temizlemek zorunda kalması durumunda eldiven takarsa ortada sorundan eser kalmaz. Tabi hayvanın aşıları da mutlaka düzenli olarak yapılmalı...

Kızıl Goncalar dizisinde oyuncu krizi! Ünlü oyuncu diziye veda ediyor! Haberi Görüntüle

EVCİL HAYVANLA BÜYÜYEN ÇOCUKLAR DAHA SAĞLIKLI

Doğum sonrası döneme gelecek olursak; araştırmalar, özellikle doğumundan itibaren evde evcil hayvanla büyüyen bebeklerin, bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğunu gösteriyor. Ayrıca eğer genetik bir alerjik problem yoksa, yine kedi ya da köpekle büyüyen çocuklar alerjik hastalıklara karşı daha az risk taşıyor. 

İşin bir de psikolojik boyutu var tabi. Hayvanla büyüyen çocuk kendine daha güvenli, diğer canlılara ve çevresine karşı daha duyarlı oluyor. Paylaşmayı ve sorumluluk almayı öğreniyor. Hayvanla büyüyen çocukların suça meyletme ihtimalinin de çok düşük olduğu, yapılan araştırmalarla sabit.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading