Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kedilerin hiç bilmediğimiz gizemi ilk kez ortaya çıktı! Meğer sahiplerinin... 

Kedilerin hiç bilmediğimiz gizemi ilk kez ortaya çıktı! Meğer sahiplerinin... 

Kyoto Üniversitesi'nden Japon bilim insanları kediler hakkındaki çarpıcı araştırma sonuçlarını yayımladı. Söz konusu araştırmaya göre kediler hem sahiplerinin hem de diğer kedilerin isimlerini biliyor.

Yaşam

02.02.2024, 12:04

Japonya'da faaliyet gösteren Kyoto Üniversitesi'nden bilim insanları, bir ailenin evindeki 48 kedi üzerinde inceleme gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmanın notları Scientific Reports dergisinde yayımlandı. 

Söz konusu çalışmada  her hayvan, sahibinin birlikte yaşadığı bir kedinin adını seslendirdiği bir ses kaydını duydu. Sonra ya o kedinin ya da evdeki başka bir kedinin resmi bilgisayar ekranında belirdi.

Fenomen dizi Kızıl Goncalar'ın kadrosu değişiyor! Kızıl Goncalar dizisinin yeni... Haberi Görüntüle

SAHİPLERİNİN İSİMLERİNE TEPKİ VERDİLER

19 kedi, ismi çağrılan kediyi göstermediğinde resme daha uzun süre baktı, bu da hayvanların şaşırdığında verdiği yaygın bir tepki olarak biliniyor.

Ayrı bir deneyde de, kediler, isimleriyle çağrıldı ve onlara ya sahiplerinin ya da kendilerinin bir resmi gösterildi.

Ankete katılan 26 kedi genel olarak daha az başarılı olmasına rağmen, daha büyük bir ailede yaşayanlar, resim ve isim uyuşmadığında daha uzun süre baktılar.

Daily Mail’de yer alan habere göre, sonuçları yorumlayan araştırmacılar, kedilerin birbirlerinin isimlerini ve muhtemelen sahiplerinin isimlerini bildiğini gösterdiğini söyledi. “Bu durum rekabetle ilgili olabilir. Bir kedi, sahibi onun adını söylediğinde yiyecek alabilir, ancak başka bir kedinin adını söylediğinde değil.”

Kyoto Üniversitesi’nden çalışmacılar, “Bununla birlikte, kediler yemek zamanlarında asla insanlarla rekabet halinde değildir, bu nedenle isimlerini bilmek için daha az nedenleri vardır” diye ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading