Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kavanoz kapaklarını açarken neden zorlanıyoruz? Eşyaları kavrama gücünün zayıflığı ölüm riskinin yüksek olduğunu gösteriyor!

Kavanoz kapaklarını açarken neden zorlanıyoruz? Eşyaları kavrama gücünün zayıflığı ölüm riskinin yüksek olduğunu gösteriyor!

Avusturya'da yapılan bir araştırma, kas gücünün önemi hakkında ilginç veriler ortaya koydu. Araştırmaya göre, kişinin kavanoz kapağı açma işinde zorlanması veya bazı eşyaları tutamaması, el kavrama gücünün zayıf olduğunu gösteriyor. İşin garip kısmı, bu kavrama gücü zayıflığı ne kadar fazla ise kişinin ölüm riski de o kadar yükseliyor. Bu riski göze alamıyorsanız, kaslarınızı güçlendirmek için elinize 2 adet dambıl alıp egzersize başlasanız iyi olur...

Yaşam

23.01.2024, 19:39

El kavrama gücünün zayıf olma sebepleri nelerdir? El kavrama gücü nelere sebep olur? El kavrama gücü nasıl geliştirilir? İşte cevaplar...

Buse Terim Volkan Bahçekapılı ile boşanma iddialarına yanıt verdi! 10... Haberi Görüntüle

KAVANOZ KAPAĞI DEYİP GEÇMEYİN 

Kavanoz kapağı açmak çoğu zaman sizi şekilden şekle sokar. Hele bir de bu kapak epey dişli ise karşınıza çıkan her şey ile o kapağı açmaya çalışır veya kavanozu evin en kaslı insanına verirsiniz. Ancak tüm bunlara rağmen işler bazen istendiği gibi gitmez. 

Basit veya önemsiz gibi görünen kavanoz açamama durumunun altında aslında ciddi bir sağlık problemi hatta hayati bir risk yatıyor olabilir. Avusturya'da yapılan bir araştırma, eşyaları kavrama gücünün zayıf olması ile ilgili önemli veriler ortaya koyuyor.

Ramazan bayram tatili Özel sektöre 9 gün mü? Özel sektör... Haberi Görüntüle

EL KAVRAMA GÜCÜNÜN ZAYIFLIĞI KALBİ TEHDİT EDİYOR

Araştırmaya göre, yaşlandıkça kaslar da gücünü kaybediyor ve el kavrama gücü azalıyor. Ayrıca bu durum kardiyovasküler problemlere de işaret ediyor. Kişinin yaşamdan artık bir beklentisi kalmaması da bu tarz el kavrama problemlerinin sebepleri arasında. 

Genç kızların sevgilisi Alacakaranlık'ın Edward'ından müjdeli haber! Robert Pattinson baba... Haberi Görüntüle

KAVRAMA GÜCÜNÜ TEST ETMEK MÜMKÜN

Söz konusu araştırmaya katılan uzmanlar kavrama kuvveti için bir ölçüm şekli geliştirmiş. Bunun için bir dinamometre cihazı kullanılıyor. Kavrama ve tutuş gücü zayıf olan kişi iki eliyle bu dinamometreye basarak tutuş gücünü ölçebiliyor. Kişinin kavrama seviyesi, belirlenen seviyenin altında ise daha fazla tıbbi test yapılması gerekiyor. 

Ehliyeti olan vatandaşlara duyuru! 50 yaşını aşmadıysanız 31 Mart'a kadar... Haberi Görüntüle

KİŞİNİN KAVRAMASI ZAYIFSA ÖLÜM RİSKİ YÜKSELİYOR

Araştırmacılar, kavrama ölçümünün sonucunun düşük seviyede olmasıyla, ölüm riski arasında da bir bağlantı olduğunu kaydediyor. Çalışmaya katılan araştırmacılar, aynı yaş, cinsiyet ve boya sahip kişilerin birinde çıkan düşük seviyedeki kavrama gücünün ölüm riskini artırdığını iddia etse de bu tıbben kanıtlanmış bir durum değil. 

Ancak yine bunu varsayarak özellikle yaşlıların tutma ve kavrama gücünü artırmalarına destek olmakta fayda var. Bu noktada egzersizler büyük önem taşıyor. 

Rüyada biblo görmek ne demek? Rüyada biblo satın almak neye... Haberi Görüntüle

SAĞLIKLI BESLENME VE EGZERSİZ ŞART

Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam tarzıyla kaslar gelişir. Böylece hem yaşam süresi uzatılabilir hem de en zor kavanoz kapakları bile tek hamlede açılabilir...


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading