Yandex Metrica
SON DAKİKA
Karpuz nasıl seçilir? Karpuzun iyisi nasıl anlaşılır? Karpuz seçme yolları!

Karpuz nasıl seçilir? Karpuzun iyisi nasıl anlaşılır? Karpuz seçme yolları!

Havaların ısınmasıyla karpuz çıkmaya başladı. Sulu, lezzetli ve güzel karpuz yemek isteyenler internette karpuz nasıl seçilir diye araştırıyor. Halk arasında belli şekillerde karpuz seçilmektedir. Karpuza vurup sesinden anlamaya çalışanlar iyi karpuz seçimi yapmanın taktiklerini merak ediyor. Peki karpuz nasıl seçilir? Karpuzun iyisi nasıl anlaşılır? Karpuz seçme yolları!

Yaşam

23.01.2024, 19:23

Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla karpuz sezonu açılmış oldu. Lezzetli karpuz yemek isteyenler karpuz seçimi yaparken iyisini almak istiyor. Lezzetli ve güzel karpuz seçmek için ne yapılması gerektiğini merak edenler internette araştırma yapmaya başladı. Bal gibi tatlı, lezzetli karpuz seçimi yapmak için karpuz seçme yolları araştırılıyor. Peki karpuz nasıl seçilir? Karpuzun iyisi nasıl anlaşılır? Karpuz seçme yolları!

İstanbul karanlığa gömülecek! 29 Mart Cuma BEDAŞ ve AYEDAŞ duyurdu!... Haberi Görüntüle

KARPUZ NASIL SEÇİLİR?

Karpuz seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Bunlar büyüme aşamasındaki noktalardan karpuzun üstünde bulunan kahverengi bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Bu sebeple karpuz alırken bilmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. 

KARPUZUN İYİSİ NASIL ANLAŞILIR?

Karpuz seçerken kapruzun altının sarı olup olmadığına bakın. Karpuzun altı yani yere değen kısmı ne kadar sarı ise o kadar olgunlaşmış ve lezzetli demektir.

Karpuzun üzerinde bulunan kahverengi noktalar ve örümcek ağına benzeyen yerler bulunmaktadır. Karpuzda böyle yerlerin bulunması, karpuz olgunlaşırken arıların geldiğini gösterir. Karpuzun üzerindeki bu bölgeler ne kadar çok olursa, o kadar lezzetli olacağı anlamını taşır.

Karpuz boyutuna dikkat edin. Halk arasında "Genelde karpuz ne kadar büyükse o kadar olgundur"  diye bir inanış bulunmaktadır. Fakat her büyük karpuz iyi çıkacak diye bir durum yoktur. Karpuz alırken büyük ya da küçük olmasından ziyade boyutuna göre ağır olmasına dikkat edin. Boyu küçük ya büyük olsun, karpuz boyuna göre ağır olmalıdır.

Bu büyük olma durumu eskiden daha doğru olsa da günümüzde tarımda kullanılan ilaçlar sebebiyle sebze ve meyveler normalden farklı görünüm almaktadır.  Bu sebeple çok küçük ya da büyük olmamasına dikkat edin. Dediğimiz gibi karpuz, boyuna göre ağır olmalıdır.

Karpuzun sapı da lezzeti hakkında bilgi vermektedir. Karpuzun sapı yeşilse, erken toplandığını ifade eder. Bu sebeple sapı kurumuş karpuzlar daha olgun ve tatlı anlamının taşır.

Arzu Sabancı tarafından istenmeyen gelin olmuştu! Hande Erçel'den 'istenmeyen gelin'... Haberi Görüntüle

KARPUZ SEÇME YOLLARI

Karpuzun dişisi ve erkeği olmak üzere iki çeşidi vardır. Karpuzun cinsiyetinin bulunduğunu ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Çiftçiler topladıkları karpuzu buna göre ayırıyorlarmış. 

Eğer karpuz oval ve uzun ise erkek olarak ifade edilmektedir. Erkek karpuzlar dişi karpuzlara göre daha suludur.

Eğer karpuz kısa ve yuvarlak ise dişidir. Dişi karpuzlar ise erkek karpuzlar göre daha tatlıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading