Yandex Metrica

Kadir gecesi ne zaman,Ramazan'ın kaçıncı günü? Kadir gecesinde ne oldu?

Kadir gecesi ne zaman,Ramazan'ın kaçıncı günü? Kadir gecesinde ne oldu?

Ramazan ayı'nın yaklaşmasıyla beraber kadir gecesin'de merak edilmeye başlandı. Mübarek kadir gecesi müslümanlar çok değerli ve kutsal bir gecedir. Peki, Kadir gecesi ne zaman, Ramazan'ın kaçıncı günü? Kadir gecesinde ne oldu? işte detaylar..

Yaşam

07.02.2024, 12:00

Müslüman aleminin em-n kutsal gecesi olarak kabul edilen Kadir gecesi,Ramazan ayının yaklaşması ile beraber ne zaman olacağı merak edilmeye başlandı.Peki, Kadir gecesi ne zaman, Ramazan'ın kaçıncı günü? Kadir gecesinde ne oldu? 

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'dan kötü haber! Fenalaşarak hastaneye kaldırıldı! Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'dan kötü haber! Fenalaşarak hastaneye kaldırıldı! Haberi Görüntüle

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

23 Mart'ta başlayacak olan Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi 17 Nisan 2023 Pazartesi günü idrak edilecek.

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

KADİR GECESİ RAMAZANIN KAÇINCI GÜNÜ?

Kadir Gecesi, Ramazanın 26.gününe denk gelmektedir.


KADİR GECESİNDE NE OLDU?

Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesi idrak edilen ve bin aydan daha hayırlı olduğundan bahsedilen mübarek bir gecedir. Kadir Gecesi'nde İslam dininin son peygamberi Hz. Muhammed'e (S.A.V) Kura'an-ı Kerim' vahyedilmeye başlanmıştır.

İslam inancına göre Allah, Kur'an'da Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirdiğini ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirmiştir. Bakara Suresi'nin 185. ayetinde de Kur'an'ın Ramazan ayında indirildiği beyan edildiği için Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının içinde bulunduğu bu şekilde anlaşılmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading