Yandex Metrica

İSKİ uyardı! Bu yaz İstanbul'da su sıkıntısı yaşanacak mı? 

İSKİ uyardı! Bu yaz İstanbul'da su sıkıntısı yaşanacak mı? 

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), şehirdeki barajların doluluk oranını açıkladı. Sıcak yaz aylarına girildiği günlerde yağışlar sonrasında barajların dolup dolmadığı merak ediliyor. Peki bu yaz İstanbul'da su sıkıntısı yaşanacak mı? İSKİ uyardı! 

Yaşam

23.01.2024, 19:26

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İSKi, bu yaz su sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağı hakkında konuştu. Yaz aylarına girilmesiyle akıllarda oluşan barajlardaki su doluluğu oranı internette araştırılmaya başladı. Peki bu yaz İstanbul'da su sıkıntısı yaşanacak mı? İSKİ uyardı! 

Ünlülerin yeni trendi: Nafaka vermemek! Ünlü komedyen binlerce dolarlık nafaka krizi yüzünden çileden çıktı! Ünlülerin yeni trendi: Nafaka vermemek! Ünlü komedyen binlerce dolarlık nafaka... Haberi Görüntüle

BU YAZ İSTANBUL'DA SU SIKINTISI YAŞANACAK MI?

İSKİ barajlardaki su oranıyla ilgili açıklama yaptı. 2022 kışının yağışlı geçtiğini ve kentte bu yaz sus sorunu yaşanmayacağını ifade etti. Yüzde 90'lar seviyesine kadar çıkan İstanbul'daki barajların doluluk oranın bugün itibarıyla yüzde 76,26 ölçüldüğü söylendi. Geçen yıl barajların doluluk oranının yüzde 74,97, iki yıl önce de yüzde 64,97 olduğu kaydedildi.

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul'da bu yaz su sorununun yaşanmayacağı ifade etti. İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul’da 365 gün, 24 saat içilebilir ve kesintisiz su sağladıklarını söyleyerek, "Nüfusumuz birçok ülkeden fazla ve hizmet alanı çok geniş. Yaklaşık 23 bin kilometrelik bir içme suyu hattının işletmesini sağlıyoruz. Sıcak yaz aylarına girilen bugünlerde barajlardaki su rezervimiz geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. 2022 yılının ilk aylarında gelen yağışlar barajlarımızdaki suyu maksimum seviyelere çıkarttı. Bu da yaz aylarında su sıkıntısı yaşamayacağımızı gösteriyor." dedi.

Bir Kadın Bir Erkek'in Zeynep'i şimdi Bahar'la büyülüyor: Demet Evgar'ın inanılmaz dönüşümü Bir Kadın Bir Erkek'in Zeynep'i şimdi Bahar'la büyülüyor: Demet Evgar'ın... Haberi Görüntüle

SU TÜKETİMİNDE REKOR KIRILDI

Başa, İstanbul'da su tüketiminde yeni bir rekor kırıldığını söyleyerek, şunları ifade etti:

"İstanbul'da günde ortalama 3 milyon metreküp su tüketiliyor. Bu rakam yaz aylarında doğal olarak artıyor. Ancak henüz yaz tam olarak başlamadan, 29 Mayıs'ta rekor su tüketimi gerçekleşti. Bir günde 3 milyon 423 bin 970 metreküp su kullanıldı. Ancak kimse endişe etmesin, İstanbul'da bugünün ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi şehrin geleceğini de planlıyoruz. İstanbul’da su, kesintisiz ve içilebilir olmaya devam edecek. İstanbul'un suyunu korumak ve yeni su kaynakları oluşturabilmek adına sürekli çalışıyoruz. Bizim çalışmalarımızın yanı sıra İstanbullulara da büyük görevler düşüyor. İstanbullular iklim değişikliğini ve buna bağlı yaşanan kuraklığı dikkate almak zorunda. Su sıkıntımız olmamasına rağmen var olan su rezervini mutlaka tasarruflu kullanmalıyız. Basit tasarruf tedbirleriyle suyumuzu muhafaza edebiliriz."

Banu Alkan'dan Hadise'nin frikiklerine ağır eleştiri: Hadise demek... Banu Alkan'dan Hadise'nin frikiklerine ağır eleştiri: Hadise demek... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DAKİ BARAJLARIN DOLULUK ORANI NE?

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul'daki barajların doluluk oranları şu şekilde sıraladı:

"Kazandere 98,1, Pabuçdere 95,24, İstrancalar 94,25, Büyükçekmece 85,61, Darlık 85,28, Elmalı 77,35, Terkos 73,17, Ömerli 69,53, Sazlıdere 62,75, Alibey 56,01."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading