Yandex Metrica

İş stresi fiziksel rahatsızlıklara da yol açıyor! Çalışma hayatının stresi ile nasıl başa çıkılır?

İş stresi fiziksel rahatsızlıklara da yol açıyor! Çalışma hayatının stresi ile nasıl başa çıkılır?

Hayatın devamı ve kaliteli bir yaşam için her insan çalışmak ve para kazanmak zorunda. Ve ne yazık ki bazı insanlar sevdiği işlerde çalışamazken bazıları ise iş yerindeki ortam yüzünden stres yaşıyor. Haberde sizlere bu durumla başa çıkabilmeniz için bazı ipuçları vereceğiz.

Yaşam

23.01.2024, 20:08

Herkes hayatının bazı dönemlerinde iş stresi ile karşı karşıya kalmıştır. Para kazanmak zorunda olan herkes bununla baş etmeye çalışır. 

İş stresiyle nasıl başa çıktığımız ve nasıl yönettiğimiz bizim için çok önemli çünkü bu durum fiziksel ve zihinsel sağlığımızı koruma etkine sahip. 

Ameliyat öncesi son pozlar! İdo Tatlıses'in eşi Yasemin Şefkatli ikiz bebeklerini paylaştı! Ameliyat öncesi son pozlar! İdo Tatlıses'in eşi Yasemin Şefkatli ikiz... Haberi Görüntüle

BAZI MESLEKLER DAHA STRESLİ

İtfaiye personeli olmak, polis olmak, sağlık hizmetlerinde çalışmak gibi bazı meslek grupları ise diğerlerinden daha fazla stres yüklü.  

İş stresi, ilgisizlik, olumsuzluk, düşük moral, can sıkıntısı, endişe, tükenmişlik, depresyon, yabancılaşma, öfke, baş ağrısı, mide problemleri gibi bazı belirtilerle kendisini gösteriyor. 

Bir teoriye göre, işteki stresin nedeni, kişilik ve başa çıkma tarzı gibi bireysel özellikler. Diğer teori ise, işi kaybetme korkusu, aşırı iş yükü talepleri, kontrol eksikliği veya net yönlendirme, tehlikeli çalışma koşulları, çalışma saatleri ve çelişkili talimatlar gibi içsel nedenlere atıfta bulunuyor.

Ünlü fenomen dördüncü çocuğunu doğurdu! Doğum anına kadar her detayı paylaştı! Takipçileri tepkili: Bu kadar da olmaz! Ünlü fenomen dördüncü çocuğunu doğurdu! Doğum anına kadar her detayı... Haberi Görüntüle

İŞ STRESİ NASIL YÖNETİLİR?

Çalışanların stresi daha iyi yönetmelerine yardımcı olmak için yapabileceği şeyler var.

  • Patronunuzla çalışmanızı yeteneklerinize göre uyarlama hakkında konuşun.
  • Kendinize gün içinde zaman ayırın.
  • Bir günlük ve yapılacaklar listesi tutun. Dağınıklık, kontrol kaybı hissini kolaylaştırır ve endişe yaratır.
  • Endişelerinizi paylaşın. 
  • Stres zamanlarında size yardım etmeye istekli bir veya daha fazla iş arkadaşınız olduğunu bilmek stres seviyenizi azaltacaktır.
  • Gerçekçi beklentilere sahip olun. Kimse mükemmel değildir. Daha iyi performans için mottonuzu değiştirin.
  • İşiniz hakkında olumlu bir tutum sergileyin. Olumsuzluk, herhangi bir durumdan enerji ve motivasyonu düşürür.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading