Yandex Metrica
SON DAKİKA
İftar pidesi nasıl yapılır? İftar menüsü için iftar pidesi tarifi ne? İftar saatlerine Ramazan pidesi tarifi!

İftar pidesi nasıl yapılır? İftar menüsü için iftar pidesi tarifi ne? İftar saatlerine Ramazan pidesi tarifi!

Ramazan denilince akla ilk gelen iftar ve sahur yiyeceklerden olan pide çoğunlukla pastane ve fırınlardan hazır  olarak alınır. Kendi elleriyle Ramazan pidesi yapmak isteyenler ise internette 'İftar pidesi nasıl yapılır? İftar menüsü için iftar pidesi tarifi ne? İftar saatlerine iftar pidesi tarifi!' aramaları yapıyor. Peki iftar pidesi nasıl yapılır? İftar menüsü için iftar pidesi tarifi ne? İftar saatlerine iftar pidesi tarifi!

Yaşam

18.03.2024, 01:09

Üç aylardan sonuncu olan ve 11 ayın sultanı diye ifade edilen Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden biri de Ramazan pidesidir. Sahur ve iftarda yenilen pide tarifi internette aranmaya başladı. Evlerinde kendi elleriyle pide yapmak isteyen vatandaşlar internette 'İftar pidesi nasıl yapılır? İftar menüsü için iftar pidesi tarifi ne? İftar saatlerine iftar pidesi tarifi!' diye araştırıyor. Peki iftar pidesi nasıl yapılır? İftar menüsü için iftar pidesi tarifi ne? İftar saatlerine iftar pidesi tarifi!


İFTAR PİDESİ NASIL YAPILIR? İFTAR MENÜSÜ İÇİN İFTAR PİDESİ TARİFİ NE?

Enfes pide tarifi malzemeleri:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 su bardağı un

Hamurun üzeri için:

1 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı su


Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Susam ve çörek otu

Öğretmen ek ders ücreti ayın 15'inde mi yatacak? Maaş ile... Haberi Görüntüle

PİDE NASIL YAPILIR?

Derin bir karıştırma kabına ılık süt ve suyu koyun. Yaş mayayı ufalayarak ekleyin. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını koyup maya ve toz şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın.

Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur oluncuya kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için beklemeye alın.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyun ve üzerine un serpiştirip hazır bekletin. Kabaran pide hamurunu alıp tepsinin tam ortasına olacak şekilde yerleştirin. Elinizle bastırarak yuvarlak şekilde açarak büyütün.

Bir kasede un ve suyu çırpın. Parmak uçlarınızı hazırladığınız suya batırın ve sonra hamura bastırarak kenar ve üst çizgilerini belirginleştirin. Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için 30 dakika kadar bekletin. Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgilerin üzerinden tekrar bir çatal yardımıyla geçerek şekli sabitleyin.

Üzeri için yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede güzelce çırpın. Karışımı fırça yardımıyla hamurun tamamına sürün ve susam ile çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading