Yandex Metrica

Sitede Ara

İdeal evlilik yaşını açıklıyoruz! Bilim insanları: Gerçek aşka 27 ile 35 yaşlar arasında rastlanıyor

İdeal evlilik yaşını açıklıyoruz! Bilim insanları: Gerçek aşka 27 ile 35 yaşlar arasında rastlanıyor

Lise yıllarında, üniversitede ya da iş hayatında karşı cinsten insanlara ilgi duyabiliyoruz. Şartlar olgunlaştığında ilişkiye başlıyor, hatta evlilikler yapıyoruz. Ancak bu beraberliklerde bazen hüsran yaşanabiliyor. Aşk konusu üzerine yoğunlaşan bilim insanları ise bu konuda bir yaş standardı olduğunu dile getiriyor ve gerçek aşkın, insanı 27 ila 35 yaş arasında bulduğunu aktarıyor.

Yaşam

23.03.2024, 15:48

Aşk, bir insanın hissedebileceği en yoğun duygulardan biri. Hayatın her anında yaşanabilecek olan bu duygu kimi zaman geçici olabiliyor. Veya büyük bir aşkla başlayan ilişkiler hayal kırıklığı ile sona erebiliyor.

17 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balı 17 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

MÜKEMMEL EŞ UYUMUNA HANGİ YAŞTA RASTLANIR?

Aşk konusunda bazı araştırmalar yapan bilim insanları mükemmel eş uyumuna en çok hangi yaşta rastlanacağını hesapladı. Araştırmalarda matematik tabanlı kalıplar, istatistikler ve algoritmalara güvenildi.

Kaya Çilingiroğlu 'Sen Feraye'yi nereden tanıyorsun?' demişti! Hülya Avşar aldatma itirafına ilk kez cevap verdi! Kaya Çilingiroğlu 'Sen Feraye'yi nereden tanıyorsun?' demişti! Hülya Avşar aldatma... Haberi Görüntüle

27 YAŞINDAN SONRA GERÇEK AŞK KAPIYI ÇALIYOR

Araştırmaya göre 27 yaşından sonra mükemmel eşi bulma şansı en üst düzeye çıkıyor. Hayatın ilk %37'sinde tanınan insanlarla gerçek aşkı bulma şansının çok düşük olduğunu söyleyen bilim insanları, 15 yaşında çıkmaya başlanan kişiyle mutlu sona ulaşmanın pek de mümkün olmadığını aktarıyor.

Ameliyat öncesi son pozlar! İdo Tatlıses'in eşi Yasemin Şefkatli ikiz bebeklerini paylaştı! Ameliyat öncesi son pozlar! İdo Tatlıses'in eşi Yasemin Şefkatli ikiz... Haberi Görüntüle

GEÇMİŞ İLİŞKİLER BİRER TECRÜBE OLARAK GÖRÜLMELİ

Tabi gerçek aşkı bulmayı sağlayan en önemli unsur 27 yaşına gelmeden yaşanan ilişkiler. Romantizm deneyimi, geçmiş ilişkiler ve onlardan öğrenilenler, bir beraberlikten aslında ne beklendiğini anlamaya olanak tanır. 

Kişi yirmili yaşlarının sonunda ve otuzlu yaşlarınıza girerken, yeterince olgun ve deneyimli olur ve ilişkilerde aradığı şey konusunda daha gerçekçi bir beklentiye sahip hale gelir. Bu da ne istediğini bilen ve ona göre bir ilişkiye başlayan insan bilincine ulaştırır. Kişi böylelikle mutsuzluk yaşamaz.

Öte yandan 2021 yılında yapılan Türkiye Aile Yapısı Araştırması kapsamında Türkiye genelinde 81 ilde 19.430 hane ziyaret edildi ve bu hanelerde yaşayan 15 yaş ve üzeri 42.046 kişi ile görüşüldü. Bu kişilerin evlenme/boşanma ve çocuk algısı, aile içi ilişkileri, komşuluk ve akrabalık ilişkileri, aileyle birlikte yapılan faaliyetler, aile içi karar alma ve iş bölümü gibi konularda değerlendirme ve algıları derlendi.

2021 araştırmasına katılanlar, erkekler ve kadınlar için uygun görülen ilk evlenme yaş aralığını çoğunlukla 25-29 yaş olarak belirtti. 2016 ile 2021 yılı karşılaştırıldığında kadınlar için uygun görülen ilk evlenme yaşının, 20-24 yaş aralığından 25-29 yaş aralığına çıktığı gözlendi. 2021 sonuçlarına göre, en az bir kez boşanmış kişilerin en önemli boşanma nedeni, yüzde 32,2 ile eşin sorumsuz ve ilgisiz davranması oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading