Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hicri Yılbaşı ne zaman? Hicri takvime göre Yılbaşı hangi güne geliyor, önemi nedir?

Hicri Yılbaşı ne zaman? Hicri takvime göre Yılbaşı hangi güne geliyor, önemi nedir?

Hicri Yılbaşı tarihi gündemde yerini aldı. Müslümanlar tarafından Hicri Yılbaşı tarihi önemli bir yere sahiptir. Hicri takvime göre Yılbaşı hangi güne geldiği merak ediliyor. Peki Hicri Yılbaşı ne zaman? Hicri takvime göre Yılbaşı hangi güne geliyor, önemi nedir?

Yaşam

27.01.2024, 18:52

Hicri Yılbaşı hangi güne geldiği ve tarihi gündemde yerini aldı. Hicri takvim başlangıcı, Hz. Ömer'in halifeliği zamanında Hz. Ali'nin teklifi üzerine Hicretin gerçekleştiği gün olarak kabul edilmiştir. Peki Hicri Yılbaşı ne zaman? Hicri takvime göre Yılbaşı hangi güne geliyor, önemi nedir?

Cem Yılmaz akıl sağlığını yitirdi! Gösterisini yarıda kesen oyuncu sağlık... Haberi Görüntüle

HİCRİ YILBAŞI NE ZAMAN?

Hicri Yılbaşı, Müslümanlar için dönüm noktası sayılan hicretin gerçekleştiği gün olarak kabul edilmiştir. Bu teklif Hz. Ömer'in halifeliği zamanında Hz. Ali'nin önerisiyle 1 Muharrem olarak kabul edilmiştir. 

Dilan Polat'ın yardımcısı Şule köşeyi döndü! Ünlü fenomenden aldığı paralarla... Haberi Görüntüle

HİCRİ TAKVİME GÖRE YILBAŞI HANGİ GÜNE GELİYOR?

Hicri takvime göre yılbaşı, 1 Muharrem olarak kabul edilmektedir. 1 Muharrem, 2022 yılı Yılbaşı tarihi Miladi takvime göre 30 Temmuz gününe denk gelmektedir.

Sahurda tok tutacak besinler! Sahurda ne yenmeli? Sahurda en pratik... Haberi Görüntüle

HİCRİ YILBAŞI ÖNEMİ NEDİR?

Hicri Yılbaşı ya da 1 Muharrem (kameri) Hicrî Takvim'e göre Zilhicce ayının son gecesini Muharrem ayının birinci gününe bağlayan zaman gerçekleşir. İslami takvim olan Hicri Takvim'e göre bir sonraki güne saat 00:00 zamanında değil, güneş batması ile (akşam ezanı) geçilir. Bu zaman dilimi ay takvimi esaslı olduğu için bir sonraki hicri yılbaşı 11 veya 12 gün daha erken bir tarihte gerçekleşir. Muharrem ayı; Zilkade, Zilhicce ve Receb ile beraber Kur'an'da kıymet verilen dört haram aydan bir tanesidir. Bu aylarda barış içinde yaşanması, savaş yapılmaması ile ilgili İslam öncesi ve sonrası kurallar bulunmaktadır. Muharrem ayı, hicrî kamerî yılın birinci ayıdır. Müslümanlar tarafından ise Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü olarak kutlanmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading