Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hayvanların göç yolculuğu şaşırtıyor! Daha uygun yaşam şartları için kilometrelerce yol katediyorlar!

Hayvanların göç yolculuğu şaşırtıyor! Daha uygun yaşam şartları için kilometrelerce yol katediyorlar!

Çoğu insan, göçü bir kuş sürüsünün üreme ve konaklama bölgeleri arasındaki mevsimsel hareketi olarak düşünse de aslında göç hayvanın bir yaşam alanından diğerine geçişi anlamına geliyor. Göç sırasında şaşırtıcı mesafeler katedebilen bazı hayvanların yolculuğu 10.000 kilometreleri bulabiliyor. Haydi gelin bu seyahatlere daha yakından bakalım...

Yaşam

23.01.2024, 19:52

Hayvanlar neden göç eder? Hayvanlar göç kapsamında ne kadar yol kat eder? Hangi hayvan en uzun mesafeye gidebiliyor? İşte cevaplar...

Kuraklık, besin kıtlığı, mevsim koşulları, avcıların o bölgeye yerleşmesi, üreme gibi sebepler bazı canlıların, yaşam alanlarını terk edip daha uygun koşullara sahip başka yaşam alanlarına yolculuk etmelerine neden olur. İşte bu uzun süreli yolculuklara göç adı veriliyor. 

Aldatıldığı iddia edilmişti! Prenses Kate Middleton boşanıyor mu? Haberi Görüntüle

BÖCEK, BALIK VE KURBAĞALAR DA GÖÇ EDİYOR

Göçlerin çoğu mevsim değişikliklerinden kaynaklansa da üreme ve beslenme farklılığı da bu seyahatte bir hayli etkili. Kuş, böcek, balık, kurbağa ve memeliler göç ederken çok uzun mesafeler alıyor.

Mehmet Ali Erbil Survivor'da yarışan müstakbel damat Yiğit Poyraz'a tepki... Haberi Görüntüle

KAMBUR BALİNA 10.000 KİLOMETRE YOL GİDEBİLİYOR

Mesela dişi bir kambur balina, yaklaşık 10.000 kilometre uzaklıktaki noktaya yüzerek, en uzun mesafe kateden memeli olarak rekorlar kitabına geçerken Kutup kırlangıcı, tüm canlılar arasındaki en uzun göç mesafesi rekorunu elinde tutuyor. Bu türler gidiş ve dönüş yolculuklarında toplam 80.000 kilometre katedebiliyor.

Rüyada eve kuş girmesi ne demek? Rüyada eve muhabbet kuşu... Haberi Görüntüle

KRAL KELEBEKLER 4.000 KM UÇABİLİYOR

Kutup kırlangıcını ise yaklaşık 64.000 kilometrelik gidiş-dönüş yolculuğu yapabilen kara yelkovan kuşu izliyor. Kral kelebekler ise, Kuzey Amerika'dan Meksika'nın orta bölgelerine kadar 4.000 kilometre uçabiliyor.

Avcı görmek ne demek? Rüyada köpekle ava çıkmak neye işaret... Haberi Görüntüle

YUSUFÇUKLAR 7.000 KM YOL ALIYOR

22 Mart 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

Böcekler arasında en uzun mesafeye gidebilen ise yusufçuklar. Bir çok yusufçuk türü her yıl Hint Okyanusu'nu geçmek için 7.000 kilometre yol alıyor. Kuzey Amerika'daki çinok somon balığı ise üreyebilmek için, doğduğu sulara doğru 3.000 kilometrelik mesafeyi akıntının tersine doğru yüzebiliyor. 

Banu Parlak'ın güzellik merkezini kurşunlatmışlardı! Dilan ve Engin Polat hakkında... Haberi Görüntüle

ADELIE PENGUENLERİ 17.000 KM GİDEBİLİYOR

Friends dizisinin yıldızı Matthew Perry'nin vasiyeti ortaya çıktı! Meğer 15... Haberi Görüntüle

Öte yandan bir deri-sırtlı deniz kaplumbağasının 20.000 kilometrelik mesafeyi yüzerek katettiği de araştırmalarla sabit. Antarktika'daki Adelie penguenleri de, göç sırasında gidiş-dönüş olmak üzere toplam 17.000 kilometre yol alıyor.

Yapay Zeka durdurulamıyor! Şimdi de ünlü isimlerin şişman halleri olay... Haberi Görüntüle

GRİ BALİNALAR KİLOMETRELERCE YÜZÜYOR

Kuzey Amerika'nın batı kıyılarında yaşayan gri balinalar ise göç yolculuklarının her iki yönünde 8.000 kilometre yüzebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading