Yandex Metrica
SON DAKİKA
Haşere sorununu gargara ile çözün! İşte bitkilere zarar veren böcekleri uzaklaştırmak için uygulanabilecek yöntemler!

Haşere sorununu gargara ile çözün! İşte bitkilere zarar veren böcekleri uzaklaştırmak için uygulanabilecek yöntemler!

Bahçeli ev sahiplerinin en rahatsız olduğu konuların başında çiçek ve bitkilere dadanan haşereler geliyor. Yaz aylarında artış gösteren bu böcek saldırılarından, yapılacak bazı uygulamalarla kurtulmak mümkün. Bu noktada en etkili yöntem ise ağız gargarası kullanmak.

Yaşam

23.01.2024, 19:49

Bahçelerdeki haşerelerden kurtulmak için ne yapmalı? Hangi doğal yöntemler bitkilere saldıran böcekleri uzaklaştırır? İşte cevaplar...

Yaz aylarında daha çok ortaya çıkan böcek ve haşereler özellikle bahçeli ev sahiplerini canından bezdiriyor. Çünkü özellikle veranda alanına çekilen haşereler, bahçe alanına hızla yayılabileceğinden, ekin ve bitkilere önemli ölçüde zarar verebiliyor. Bu durumla mücadelede bazı insanlar tarafından ilaç kullanımı tercih edilse de aslında doğru olan doğal yolları kullanmak. 

Sahurda tok tutacak besinler! Sahurda ne yenmeli? Sahurda en pratik... Haberi Görüntüle

AĞIZ GARGARASI HAŞERELERİN KORKULU RÜYASI

Duyanlar başvuru yapmaya koştu! Ziraat Bankası, müşterilerine 7 bin 500... Haberi Görüntüle

Çoğu kişi böcekleri caydırmak için genellikle alkol ve esansiyel yağları tercih etse de ağız gargarası kullanmak bu noktada en etkili yöntem. Tüm zararlıları uzak tutmak ve haşere bulunmayan bir alanın tadını çıkarmak için tüm verandaya ve mobilyaların etrafına naneli gargara püskürtmek etkili bir sonuç elde edilmesine yardımcı olur. 

İçerisindeki alkolden dolayı caydırıcı olan gargara sadece böcekleri dışarıda tutmakla kalmaz, aynı zamanda çevrede hoş bir nane kokusu bırakır. Tabi gargaradaki alkol çok çabuk kaybolacağı için düzenli uygulama bir uygulama yapmak şart.

Önce kilo verdi sonra model oldu! 72 kilo veren Esin... Haberi Görüntüle

LAVANTA VE NANE DOĞAL HAŞERE KOVUCU

Doğal böcek caydırıcılardan bir diğeri ise, bahçeye böcek ilacı görevi görebilecek veranda bitkileri eklemek. Mesela salyangoz istilasına karşı lavanta, nane veya biberiye dikmek onları kovmaya yardımcı olabilir.

Saçlarına aklar düştü! Ünlüler bu kez de yapay zekayla yaşlandı!... Haberi Görüntüle

DURGUN SU, BÖCEKLERİN EN SEVDİĞİ NOKTALARDAN

Bahçenin herhangi bir yerinde duran bir su varsa bunu da hemen dökmek lazım. Çünkü duran su özellikle sivrisinek, karınca, hamamböceği gibi zararlıları ve böcekleri alana çekebilir. Bunun nedeni, küçük durgun su havuzlarının olağanüstü bir üreme alanı ve içme suyu görevi görmesidir.

Mesut Akusta ile yolları ayıran Şafak Özbir'den ilk açıklama: Okuduklarınız... Haberi Görüntüle

BAHÇE AYDINLATMASINDA SICAK IŞIKLARI SEÇİN

Dış mekan aydınlatmalarının cinsi de haşereler üzerinde etkili. Mavi, beyaz, mor ve ultraviyole aydınlatma gibi soğuk ışıklar böcekleri kendisine çekme gücüne sahip. Ayrıca kısık ışıklar da böceklerin veranda alanınıza daha az gelmesine yardımcı olur. Işığın yoğunluğu ne kadar yüksek olursa, böcekler alana o kadar fazla gelir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading