Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hacet namazı nedir, nasıl kılınır, anlamı nedir? Hacet namazı kaç rekattır?

Hacet namazı nedir, nasıl kılınır, anlamı nedir? Hacet namazı kaç rekattır?

Hacet namazı Müslümanların istek, dilek ya da gerçekleşmesi istenen bir konu için kılınan namazdır. Hacet namazı hem basit hem de faziletli bir namazdır. Nafile bir namaz olan hacet namazı internette 'Hacet namazı nedir, nasıl kılınır, anlamı nedir? Hacet namazı kaç rekattır?' diye aranıyor. Peki hacet namazı nedir, nasıl kılınır, anlamı nedir? Hacet namazı kaç rekattır?

Yaşam

27.01.2024, 06:12

Hacet kelimesi Arapça kökenlidir. Hacet kelimesinin Türkçe anlamı ise gereklilik, ihtiyaçtır. Diğer adı dilek namazı olan hacet namazının nasıl kılındığı ve anlamı merak ediliyor.  Hacet namazı bir istek, dilek veya kişinin duasının gerçekleşmesi isteğiyle kılınan bir namazdır.  Peki hacet namazı nedir, nasıl kılınır, anlamı nedir? Hacet namazı kaç rekattır?

Avcı görmek ne demek? Rüyada köpekle ava çıkmak neye işaret... Haberi Görüntüle

HACET NAMAZI NEDİR?

Hacet namazı Müslümanların istek, dilek ya da gerçekleşmesi istenen bir konu için kılınan namaa denir. Farz değil nafile bir ibadettir. Birey bir isteği ya da dileği olduğunda gerçekleşmesi için Allah'ın huzuruna çıkmak adına kıldığı namazdır.

Eser Yenenler'in diyeti çok konuşuldu! 3 haftada 138 kilodan bakın... Haberi Görüntüle

HACET NAMAZI NASIL KILINIR?

Hacet namazı için ilk önce namaz abdesti alınır.
Namaz kılmanın gereklilikleri yapıldıktan sonra namaza niyet edilir.
Bu niyet hacet namazında istenilen duanın, isteğin niyetidir. Namazı kılmak için gerçekleşmesi istenen dilek doğrultusunda niyet edilmelidir. Bu niyette Müslümanın ihtiyacı olan her şey Allah'tan niyaz edilmektedir.

Farah Zeynep Abdullah'tan oryantal şov! Shakira dansına binlerce yorum ve... Haberi Görüntüle

1. REKAT

"Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alınır ve namaza durulur. Sübhaneke duası okunur. Euzü-besmele çekilir. Fatiha sûresi okunur. Üç defa Âyete'l-kursî okunur. Rükû ve secde yapılır. İkinci rekata kalkılır.

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe ayakkabı boyamaya başladı! O görüntülere yorum... Haberi Görüntüle

2. REKAT

Besmele çekilir.
Fatiha suresi okunur. Sırayla İhlas, Felak ve Nas sûreleri okunur. Rükû ve secde yapılır. Oturarak Ettehıyyatü (Tahıyyat) duası okunur. Selam vermeden dördüncü rekata kalkılır.

Rüyada kirpik görmek ne demek? Rüyada kirpik dökülmesi neye işaret... Haberi Görüntüle

3. REKAT

Besmele çekilir. Fatiha suresi okunur. Sırayla İhlas, Felak ve Nas sûreleri okunur. Rükû ve secde yapılır. Dördüncü rekata kalkılır.

Gökhan Özen'den hayranlarını üzen haber! Doktorlardan ünlü şarkıcıya yasak! Haberi Görüntüle

4. REKAT

Besmele çekilir. Fatiha suresi okunur. Sırayla İhlas, Felak ve Nas sûreleri okunur. Rükû ve secde yapılır. Oturarak Tahiyyat (Ettahıyyatü) duası, ardından salli-barik ve Rabbena duaları okunur. İlk önce sağa ve sonra sola selam verilerek 4 rekatlık hacet namazı kılınmış olur.

Rüyada tüfek görmek ne demek? Rüyada tüfekle avlanmak neye işaret... Haberi Görüntüle

HACET NAMAZI DUASI VE ANLAMI NEDİR?

Duası: Lâ ilâhe illallâhu'l-halîmu'l-kerîm. Subhânallâhi Rabbi'l-arşi'l-azîm. Elhamdu lillâhi rabbi‘l-âlemîn; Es'eluke mucîbâti rahmetike ve azâime mağfiretik; ve'l-ismete min kulli zenbin ve'l-ganîmete min kulli birrin ve'sselâmete min kulli ism. Lâ teda' lî zenben illâ gaferteh; ve lâ hemmen illâ ferrecteh; velâ hâceten hiye leke rıdan illâ kadaytehâ. Yâ Erhame'r-râhimîn!" (Tirmizî, “Salât”, 140, 348).

Anlamı: “Halim ve kerim (cömert) olan Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. Büyük arşın rabbi, bütün eksikliklerden uzaktır. Âlemlerin Rabbine hamd olsun. Allah’ım! Rahmetine vesile olacak amelleri, mağfiretini celb edecek sebepleri senden istiyor, her türlü günahtan beni koruman için yalvarıyorum. Her türlü iyilikten zenginlik, her çeşit günahtan kurtuluş diliyorum. Rabbim! Affetmediğin hiçbir günahımı, kaldırmadığın hiçbir sıkıntımı bırakma! Senin rızana uygun olan her türlü dileğimi yerine getir! Hangi amelden razı isen onu ver. Ey Rahîm olan, bana çokça rahmet gösteren Rabbim!”
 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading