Yandex Metrica

Haber okumak stres sebebi! Olumsuz haberler kişide huzursuzluk ve uykusuzluğa yol açıyor!

Haber okumak stres sebebi! Olumsuz haberler kişide huzursuzluk ve uykusuzluğa yol açıyor!

Gün içinde sık sık haber izleyenler daha çok stres yaşıyor. Amerika'da yapılan yeni bir araştırmaya göre habere bağımlı insanların endişe ve diğer fiziksel sağlık sorunları yaşama olasılıkları daha yüksek.

Yaşam

23.01.2024, 19:53

Haber izlemek insanı nasıl etkiler? Haber bağımlılığı strese sebep olur mu? İşte cevaplar...

Son yıllarda art arda gelen ve güncel olayları bir dizi haberle körükleyen önemli olaylar, zamanında bilgiye olan ilginin artmasına neden oldu. Ancak kötü haberleri sık sık okumak birçok insanı strese sokabilir.

Coachella festivalinde duyurdu! Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira dünya turnesine kapsamında Türkiye'de de konser verebilir! Coachella festivalinde duyurdu! Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira dünya turnesine kapsamında... Haberi Görüntüle

1100 KATILIMCIYA ANKET YAPILDI

1100 yetişkinden oluşan bir örneklemde katılımcılardan “Haberlere o kadar dalıp çevremdeki dünyayı unutuyorum” veya “Haberler hakkında sık sık aklımdan geçen düşünceler var” ya da “Okumayı ya da izlemeyi bırakmakta zorlanıyorum” gibi soruları yanıtlamaları istendi. 

WhatsApp'tan devrim niteliğinde özellik: Kullanıma artık hazır! WhatsApp'tan devrim niteliğinde özellik: Kullanıma artık hazır! Haberi Görüntüle

HABER TAKİBİ HUZURSUZLUĞA SEBEP OLUYOR

Ameliyat öncesi son pozlar! İdo Tatlıses'in eşi Yasemin Şefkatli ikiz bebeklerini paylaştı! Ameliyat öncesi son pozlar! İdo Tatlıses'in eşi Yasemin Şefkatli ikiz... Haberi Görüntüle

Bulgular, insanların %16,5'inin hayatlarına hükmedecek, aile ve arkadaşlarla ilişkilerini bozacak, derslerine veya iş yükümlülüklerine konsantre olmakta zorlanmaya neden olacak kadar "ciddi sorunlu" haber tüketimi belirtileri gösterdiğini ortaya koydu. Bu durum yaygın bir huzursuzluk ve uykusuzluğu da beraberinde getirdi.

Bu kişilerin, haberlere böyle bir "bağlılığı" olmayanlar arasında çok daha küçük yüzdelere kıyasla, zihinsel ve fiziksel sağlıklarında bozukluklar yaşama olasılığı da daha yüksek.

İnsanların haberlerle daha sağlıklı bir ilişki kurmasına yardımcı olmak gerekiyor, tabii ki bilgilenmekten vazgeçmeden. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading