Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gürültücü bir üst kat komşunuz mu var? Sağlığınız tehlikede olabilir

Gürültücü bir üst kat komşunuz mu var? Sağlığınız tehlikede olabilir

Apartmanda yaşayanların en büyük rahatsızlığı komşulardan gelen sesler. Yere bir şeyler düşmesi, duvarlara vurulması ya da yüksek sesle dinlenen müziklere maruz kalmak sağlığı olumsuz etkiliyor. Kanada'da yapılan bir araştırmaya göre komşunun çıkardığı gürültü, uykuyu etkiliyor ve kalp rahatsızlıklarına yol açabiliyor.

Yaşam

03.02.2024, 14:52

Üst kattaki komşunuz evde zıplamalı bir egzersiz için gecenin saat 2'sini seçmiş olabilir. Bu alt katta olan sizin için ise adeta bir işkence olur. 

Kanada Ulusal Araştırma Konseyi'nden bilim adamları, komşularınızdan gelen gürültünün, diğer duyulabilir seslerden daha rahatsız edici olduğunu keşfetti. Bunun nedeni ise, bu seslerin genellikle ayakları yere vurmak ve nesneleri düşürmek gibi kısa süreli darbe sesleri olmaları. 

Kanada, Kore ve Almanya'daki araştırmacılar, çalışmaları için oturma odası benzeri bir durum yarattı, düşen nesnelerin ve yürüyen insanların sesini kaydetti. Katılımcılar daha sonra hoparlör, kulaklık ve sanal gerçeklik kulaklıkları kullanılarak seslere maruz bırakıldı.

Bergen filmine itiraz etmişti! Halis Serbest'in tazminat davasına ilişkin karar... Haberi Görüntüle

KOMŞU GÜRÜLTÜSÜ KALBİ ETKİLİYOR

Sonuçta, katılımcıların darbe seslerini, müzik veya konuşma gibi sürekli seslerden daha rahatsız edici buldukları ortaya çıktı. Uzmanlara göre bu tür istenmeyen seslere uzun süre maruz kalmak potansiyel olarak kardiyovasküler sorunlara ve uyku bozukluğuna yol açabilir. 

Araştırmacılar, çıplak ayakla yürüyen insanların gümbürtü sesinin, bina inşaatı için teknik gerekliliklere dahil edilmediğini de keşfetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading