Yandex Metrica

Fırınlardaki kahverengi lekeleri çıkarmak çok kolay! İhtiyacınız olan karbonat ve sirke!

Fırınlardaki kahverengi lekeleri çıkarmak çok kolay! İhtiyacınız olan karbonat ve sirke!

Fırın evlerde en çok kullanılan cihazlardan biri. Yemek pişirirken kullanılan yağ ise zamanla fırının içinde birikerek kapakta kahverengi lekeler oluşmasına neden olur. Peki fırının cam kapağı nasıl temizlenir?

Yaşam

14.02.2024, 11:45

Fırın nasıl temizlenir? Fırındaki kahverengi lekeler nasıl çıkar? İşte cevabı...

Fırını temizlemek, sıklıkla yapılan bir iş olmadığı için zamanla yap birikmesi sonucu kahverengi lekelerle dolabilir. Özellikle kapağında oluşan kahverengi lekeler çıkarılması güç bir hal almaya başlayabilir. 

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

FIRINDAKİ LEKELER İÇİN KARBONAT VE SİRKE

Eşinin aldattığı videolar ile gündeme gelmişti! Ünlü oyuncudan eşinin doğum gününe özel öpücüklü paylaşım! Eşinin aldattığı videolar ile gündeme gelmişti! Ünlü oyuncudan eşinin doğum... Haberi Görüntüle

Cihazı düzenli olarak temizlemek sadece daha iyi görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda cihazın verimliliğini de artırabilir. Ev eşyaları ile kendi etkili fırın temizleyicinizi yapabilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan ise biraz beyaz sirke ve karbonat.

Fırın kapağını düz olacak şekilde açın. İlk önce, nemli bir bezle silebildiğinizi tüm lekeleri silin. Bu şekilde, tüm hafif lekeleri çıkararak, üstesinden gelmeniz gereken sert yağ ile baş başa kalırsınız.

21 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 21 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

ÇOK SERT OVALAMAYIN

Yaklaşık 60 gram karbonatı az miktarda suyla karıştırın. Karbonatı fırın kapağının her tarafına yayın ve en az 20 dakika bekletin. Sonra nemli bir sünger alın ve bu maddeyi temizleyin. Cama zarar verme riskiniz olabileceğinden çok sert ovalamayın.

Karbonatın çoğunu çıkardıktan sonra sirkenizi yarısı dolana kadar bir sprey şişesine doldurun, biraz su ekleyin ve ardından fırın kapağına bolca püskürtün. Sirkeyi ve karbonat kalıntılarını silin. Fırınınız hala biraz kahverengi görünüyorsa, karbonat uygulamasını tekrarlamayı deneyin. 

Fırın kapağının dışını temizlemek için ise normal bir cam temizleyici ve bez kullanın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading