Yandex Metrica

Evcil hayvanları çocuğunuz gibi mi seviyorsunuz? Aşırı sevgi, hayvanların psikolojisini bozuyor!

Evcil hayvanları çocuğunuz gibi mi seviyorsunuz? Aşırı sevgi, hayvanların psikolojisini bozuyor!

Evcil hayvan besleyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Hayvan sevgisi sayesinde artık çoğu evde bir kedi var. Hatta bazı insanlar bu canlılara insanmış gibi davranıyor. Uzmanlar bu yaklaşımın hayvan için son derece zararlı olduğunu belirtiyor.

Yaşam

23.01.2024, 20:00

Artık neredeyse her evde bir evcil hayvan var. Gerek çocukların talepleri gerekse yalnız kalmak istemeyen yetişkinlerin isteği ve hayvan sevgisi sebebiyle beslenen bu canlılara bazen gereğinden fazla sevgi veriliyor.

Şişede durduğu gibi durmadı! Ünlü sanatçı sahnede şarkı söylerken ayakta durmakta zorlandı! Şişede durduğu gibi durmadı! Ünlü sanatçı sahnede şarkı söylerken ayakta... Haberi Görüntüle

KEDİNİZ, SİZ ONU ÖPERKEN NE HİSSEDİYOR?

Evindeki kedi, köpeği kucaklayan, öpen, ona sarılan ve hatta evcil hayvanıyla yatan insanların sayısı çok fazla. Peki bu durum kişiyi mutlu edip rahatlatırken acaba hayvanlar üzerinde ne gibi bir etkiye sahip?

"Evcil hayvanlara insan gibi davranmak yarardan çok zarar verebilir" diyen uzmanlara göre hayvanlara, bir insanla aynı ilgiyi göstermek, onların yorucu tıbbi müdahalelere maruz kalmasına yol açabilir.

Yapılan araştırmalara göre sahipleri tarafından ailedenmiş gibi görülen kedi köpekler, kendilerine protez bacak takılan veya kanser tedavisi gören hastalar kadar kendilerini kötü hissediyor.

19 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 19 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

SİZİN GİBİ DUYGUSAL DEĞİLLER

Sahibi tarafından kucaklanıp öpülen kediler muazzam duygusa deneyimler yaşayabiliyor ancak bunları insanlarla aynı şekilde deneyimleyemiyor. 

Kedi köpeklerin ailenin bir parçası olabildiğini, ancak bir insan gibi muamele görmemeleri gerektiğini belirten uzmanlar onlara yeterli mama ve suyu vermenin, seviyeli şekilde sevmenin yeterli olacağını belirtiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading