Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ergenlerde teknoloji bağımlılığı artıyor! Anne babalarından ilgi görmeyen çocuklar sanal dünyada mutluluğu arıyor!

Ergenlerde teknoloji bağımlılığı artıyor! Anne babalarından ilgi görmeyen çocuklar sanal dünyada mutluluğu arıyor!

Teknolojiden uzak bir yaşam neredeyse imkansız. Artık evlerde neredeyse her bireyin telefonu, tableti veya bilgisayarı var. Özellikle gençler tamamen teknoloji bağımlısı olmuş durumda. Ebeveynler, sadece birkaç dakika diyerek bu cihazların başında saatler geçiren çocuklarına inatlaşarak değil, onlara örnek teşkil ederek yol göstermeli.

Yaşam

23.01.2024, 20:01

Gençlerdeki teknoloji bağımlılığının belirtileri nelerdir? Telefon ve tablet bağımlısı olan genç bireye nasıl yaklaşılmalı? İşte cevaplar...

Teknoloji artık hayatımızın her anında. Telefon, telefon, bilgisayar ve televizyonsuz ev artık neredeyse yok gibi. Bunların yanında küçük ev aletleri bile artık son teknolojik şartlarda üretiliyor. 

Kuruluş Osman Malhun Hatun öldü mü? Malhun Hatun neden yok,... Haberi Görüntüle

BAĞIMLILIK "GELİYORUM" DİYOR

Gelişen teknolojinin hayatı oldukça kolaylaştırdığı yadsınamaz bir gerçek olsa da bağımlılık durumunda birçok zararı beraberinde getirdiği de biliniyor. Özellikle gençler için. Daha küçüklükten dokunmatik ekranlara bilinçli olmasa bile dokunduğu için "zeki" görülen çocuklar, ergenlik çağına geldiklerinde aileden kopuk birer birey oluyor. 

Telefonu olmadan neredeyse nefes alamayack noktaya gelen ergen birey, teknoloji bağımlısı olup çıkıyor. Sadece birkaç dakika diyerek bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon gibi cihazların başında saatler geçirmeye başlayan kişi, çevredekilere ekran karşısında geçirdiği zaman hakkında yalanlar söylüyor. 

Demet Evgar ve Sinem Kobal Middleton haberlerine tepki gösterdi! Gazze'deki... Haberi Görüntüle

ZAMANLA YÜZ YÜZE İLETİŞİMİ UNUTUYORLAR

Uzun saatler teknolojik cihazlarla haşır neşir olan ergen, insanlar ile yüz yüze iletişim kurmak yerine internet üzerinden konuşmayı tercih ediyor. Hatta bazen bilgisayar başından uzak kalması durumunda gergin ve boşlukta hissetmeye başlıyor. 

Gece geç saatlere kadar bilgisayar başından kalma neticesinde dikkat eksikliği yaşama ve öfke kontrolünde zorlanma, içe kapanma ve uyku bozukluğu gibi fiziksel rahatsızlıklar yaşanmaya başlıyor. 

İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ! BEDAŞ ve AYEDAŞ 25 Mart Pazartesi o... Haberi Görüntüle

ANNE BABALAR ÖRNEK OLMALI

  • Ergen çocuğunun teknoloji bağımlılığından şikayetçi olan ebeveynlerinse öncelikle kendilerini kontrol etmeleri gerekiyor. Her şeyden önce ebeveynlerini kendilerine örnek alan çocuklar, anne babasının elinde telefon gördükçe bu tarz bir davranış içine giriyor olabilir. 
  • Anne babalar, çocuklarıyla daha çok vakit geçirmeli. Yapılan araştırmalar sonucunda içe dönük, özgüven problemi yaşayan, sosyal açıdan yetersiz ve problemlerle başa çıkma becerileri düşük bireylerin teknoloji bağımlılığına daha yatkın oldukları belirlenmiş. Çünkü bu çocukların genellikle kendilerini dışlanmış ve yalnız hissedip çareyi kendilerinin yarattığı yapay dünyada bulmaya başladıkları ortaya çıkmış. 
  • Ebeveynler ayrıca çocuklarının ilgi ve yetenekleri konusunda onları yönlendirebilir. 

Tüm bu çabalara rağmen ergende teknoloji bağımlılığı problemi ile ilgili herhangi bir olumlu gelişme kaydedilemediyse mutlaka uzman desteği alınması gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading