Yandex Metrica

Dünyayı kurtarmak bizim elimizde! Her geçen gün katledilen gezegenimizi daha yaşanabilir bir hale getirmek için harekete geçme zamanı!

Dünyayı kurtarmak bizim elimizde! Her geçen gün katledilen gezegenimizi daha yaşanabilir bir hale getirmek için harekete geçme zamanı!

Dünyamızın her noktası ayrı güzelliklere ev sahipliği yaparken gelişen endüstriyel olanaklar ne yazık ki doğayı katlediyor. İnsanların sorumsuz davranışları sonucu yaşanan çevre tahribatı da bizden sonraki nesillerin hayatını tehdit ediyor. Ancak bireysel olarak dikkat edeceğimiz bazı noktalar sayesinde bunu önlemek mümkün.

Yaşam

01.04.2024, 18:29

Çevreye duyarlı olmak için neler yapılmalı? Gezegenimizi nasıl daha yaşanabilir hale getirebiliriz? İşte cevaplar...

Güzel gezegenimizin bu kadar hızlı kirlenmesine, su kaynaklarının kurumasına ve ağaçların yok edilmesinee tanık olmak kadar cesaret kırıcı bir şey yok. Üstelik bunun farkında olan kişi sayısı çok az.

Doğaya en çok zarar veren şeyler ise, sanayileşme ve insanların sorumsuz davranışları. Ekosistemdeki ani düşüşün bir başka nedeni de ormansızlaşma. Artık sadece beton alanlar inşa ediyoruz ve gezegendeki tüm tarlaları, vahşi yaşamı yok ediyoruz. Ancak işler hâlâ kontrolümüzde olabilir. Bunun için de ciddi önlemler almaya başlamanın tam zamanı. 

Magazin dünyası bu röportajı konuşuyor! Metin Akpınar'ın Kızı 'ablamın da babası ünlü ' demişti! O isim Uğur Dündar mı? Magazin dünyası bu röportajı konuşuyor! Metin Akpınar'ın Kızı 'ablamın da... Haberi Görüntüle

DAHA ÇOK AĞAÇ DİKELİM

Her şeyden önce, gezegeni kurtarmak için harekete geçmek istiyorsak, daha fazla ağaç dikmeliyiz. Çünkü ormansızlaşma sebebiyle oksijen seviyeleri önemli ölçüde düşüyor ve birçok alanda solunabilir hava elde etmek neredeyse imkansız hale geliyor. Bu yüzden ağaçlar, ozon seviyelerini düşürme potansiyeli taşıyan tek çözüm.

Survivor Yunus Emre arsızlığa doymadı! Bu kez Aleyna'nın elini tutup... Survivor Yunus Emre arsızlığa doymadı! Bu kez Aleyna'nın elini tutup... Haberi Görüntüle

SUYU TASARRUFLU KULLANALIM

Paris Hilton ikinci bebeğini kucağına aldı! Taşıyıcı anne yöntemiyle anne olan ünlü şovmen neden doğum yapamıyor? Paris Hilton ikinci bebeğini kucağına aldı! Taşıyıcı anne yöntemiyle anne... Haberi Görüntüle

Ormanlar kadar dünyamızdaki su seviyeleri de hızla düşüyor ve harekete geçmenin tam zamanı. Çoğumuz ihtiyacımızdan daha fazla su kullanma eğilimindeyiz. Suyun sonsuz bir kaynak olmadığını asla unutmamalı ve koruma teknikleri uygulamalıyız. 

Ünlü diziden hayranlarını üzen haber! Reyting rekorları kıran dizinin final tarihi belli oldu! Ünlü diziden hayranlarını üzen haber! Reyting rekorları kıran dizinin final... Haberi Görüntüle

ARABA KULLANIMINI AZALTALIM

Çok uzak olmayan mesafelere arabayla değil, yürüyerek, bisikletle veya toplu taşımayla gitmeliyiz. Çünkü yakıt tüketimi aynı zamanda çevremize de büyük ölçüde zarar veriyor.

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

PLASTİĞE HAYIR

Dünyayı kurtarmak için hayatınıza getirmeniz gereken bir diğer değişiklik ise, biyolojik olarak parçalanamayan maddeleri ortadan kaldırmak. Çevremiz için tehlikeli olan plastikleri kullanmamak bu noktada önemli bir adım olacaktır.

Paris Hilton ikinci bebeğini kucağına aldı! Taşıyıcı anne yöntemiyle anne olan ünlü şovmen neden doğum yapamıyor? Paris Hilton ikinci bebeğini kucağına aldı! Taşıyıcı anne yöntemiyle anne... Haberi Görüntüle

KAĞIT ELDE ETMEK İÇİN AĞAÇLARI KATLETMEYELİM

Kağıt elde etmek için ağaç kesmeye de son vermek gerekiyor. Gelişen teknolojiyle birlikte dijital dergi, kitap ve yazılı basına geçiş yapmak da dünyamızı koruma yolunda büyük etki gösterecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading