Yandex Metrica

Dünya Günü nedir? Google iklim değişikliği için doodle yaptı!

Dünya Günü nedir? Google iklim değişikliği için doodle yaptı!

Dünya Günü için iklim değişikliğine dikkat çekmek isteyen Google, doodle hazırladı. İklim değişikliği doodle olunca vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. 22 Nisan Dünya Günü nedir sorusu bugün en sık arananların içinde yer alıyor. Peki Dünya Günü nedir? Google iklim değişikliği için doodle yaptı!

Yaşam

23.01.2024, 19:10

Google, Dünya Günü için iklim değişikliği vurgulu doodle hazırladı. Google önemli günlerde doodle hazırlayarak konuya vurgu yapıyor. 22 Nisan Dünya Günü'nde tüm dünyayı ilgilendiren iklim değişikliğine dikkat çeken doodle, insanları araştırmaya yönlendirdi. İnternette Dünya Günü nedir araması yapılıyor. Peki Dünya Günü nedir? Google iklim değişikliği için doodle yaptı!
 
DÜNYA GÜNÜ NEDİR?

22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak San Francisco’da 1969 senesinde ortaya çıktı. San Francisco’da yapılan Ulusal UNESCO Dünya Konferansında, John McConnell konuya dikkat çekti. Dünyanın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel sıkıntılara vurgu yapmak için bir özel gün düzenlenmesi gerektiği düşüncesi doğdu.

John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı sundu.

İlerleyen zamanlarda çevre sorunlarına büyük bir kitleyle tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteğiyle ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları yapılarak tarihe geçti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading