Yandex Metrica

Dul avrat çorbası nasıl yapılır?

Dul avrat çorbası nasıl yapılır?

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef yarışmasında yapılan dul avrat çorbası oldukça merak edildi. Peki dul avrat çorbası nasıl yapılır? Dul avrat çorbası için neler gerekli?

Yaşam

14.03.2024, 01:38

Herkesin bilmediği fakat tadı oldukça lezzetli olan dul avrat çorbası, geçtiğimiz gün TV8’de yayınlanan MasterChef programında yapıldı. Hal böyle olunca izleyenler dul avrat çorbası tarifini merak etti. Peki dul avrat çorbası nasıl yapılır? Dul avrat çorbası tarifini sizler için hazırladık.

Arda Turan'ın eşi Aslıhan Doğan lüks aracıyla caddeleri turladı! Otomobilin fiyatını duyanlar ise kulaklarına inanamadı! Arda Turan'ın eşi Aslıhan Doğan lüks aracıyla caddeleri turladı! Otomobilin... Haberi Görüntüle

DUL AVRAT ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

-1 büyük soğan

-1 su bardağı haşlanmış nohut

-1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

-1, 5 çay bardağı erişte

-1 litreye yakın sıcak su

-3 diş sarımsak

-1 yemek kaşığı biber salçası

-1 yemek kaşığı domates salçası

-Pul biber,

-Nane

Dilan Polat'a ceza yağdı! Savcılıktan ünlü fenomene bir dava daha açıldı! Dilan Polat'a ceza yağdı! Savcılıktan ünlü fenomene bir dava daha... Haberi Görüntüle

DUL AVRAT ÇORBASI NASIL YAPILIR?

-Öncelikle 1 büyük boy soğanımızı yemeklik doğrayıp güzelce kavuruyoruz. Soğanlarımızın rengi hafif pembeleşince 1 yemek kaşığı biber ve domates salçamızı ilave ediyoruz.

-Salça hafif kavurulunca sıcak suyumuzu yavaşça ekliyoruz.

-Kullandığımız suyun içerisine tavuk ya da et bulyon ekleyebiliriz ya da isterseniz suyunuzu direkt olarak et ya da tavuk suyu olarak kullanabilirsiniz.

-Su iyice kaynadıktan sonra içerisine yeşil mercimek, nohut ve erişteyi ilave ediyoruz. Üstüne sarımsaklarımızı rendeliyoruz.

-Erişteler pişince çorbanın altını kapatıyoruz. Pul biber ve naneyi ekledikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun!

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading