Yandex Metrica

Sitede Ara

Depremzedeler en çok nereye göç ediyor? İlk sırada hangi il var? Deprem beklenen İstanbul tercih ediliyor mu?

Depremzedeler en çok nereye göç ediyor? İlk sırada hangi il var? Deprem beklenen İstanbul tercih ediliyor mu?

Kahramanmaraş ve Hatay'daki depremlerin etkilediği şehirlerden yurdun dört bir yanına göç akını yaşanıyor. Evleri ve düzenleri yerle bir olan insanlar hem istihdam hem de yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak hareket ediyor. Peki en çok tercih edilen iller hangileri? Emlak piyasası yaşanan göçten nasıl etkilendi?

Yaşam

28.02.2024, 04:26

Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan şiddetli sarsıntıların ardından evlerinden olan depremzedeler kalıcı konutlar yapılana kadar başka şehirlerde hayat mücadelesi verecek. Yıllardır yaşadıkları topraklardan, kurdukları düzenden ayrılmak zorunda kalan insanlar, geçici ya da kalıcı olarak başka illerde yeni bir düzen kuracak. 

Ünlü youtuber Hasan Can Kaya'dan kötü haber! Acil ameliyata alındı durumu kritik! Ünlü youtuber Hasan Can Kaya'dan kötü haber! Acil ameliyata alındı... Haberi Görüntüle

DEPREMZEDELERİN İLK TERCİHİ ANKARA

Milliyet'in haberine göre depremzedelerin göç ederken en çok tercih ettikleri yer ise başkent Ankara. Ankara'yı İstanbul ve İzmir izliyor. Ancak megakentle ilgili bazı soru işaretleri var. Çünkü bilindiği gibi uzmanlar burada da büyük bir deprem bekliyor. Tercih İstanbul olduğunda yaşı genç ve az katlı yapılar seçiliyor. 

Metin Akpınar'ın kızından çok konuşulacak itiraf: Evlilik dışı 4 çocuğu var! Metin Akpınar'ın kızından çok konuşulacak itiraf: Evlilik dışı 4 çocuğu... Haberi Görüntüle

İSTİHDAM, GÖÇ EDENLERİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ

İnsanların büyükşehirleri seçmesinin nedeni ise istihdam alanının fazlalığı hem yaşam koşullarının daha alternatifli olması. 

Malatya'dan gelenler İstanbul, Ankara ve İzmir'i; Gaziantepli depremzedeler Ankara, İstanbul ve Mersin'i; Hatay'ı terketmek zorunda kalanlar İstanbul, Adana ve Ankara'yı; Adana'dan gelenler Ankara, Antalya ve İstanbul'u; Adıyamanlılar İstanbul, Ankara ve Adana'yı; Diyarbakırlı depremzedeler Van, Ankara ve Erzurum'u; Elazığ'dan gelenler Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'ı; Kahramanmaraş'tan yola çıkan afetzedeler Ankara, İstanbul ve Kayseri'yi; Kilisliler Ankara, İstanbul ve Mersin'i; Osmaniyeli depremzedeler Ankara, İzmir ve İstanbul'u, Şanlıurfa'dan gelen afetzedeler ise İstanbul, Ankara ve Antalya'yı tercih ediyor.

İkinci kez kansere yakalanmıştı! Ünlü şarkıcı yeni yaşını gözyaşları içinde kutladı: Sizi üzmek istemem ama... İkinci kez kansere yakalanmıştı! Ünlü şarkıcı yeni yaşını gözyaşları içinde... Haberi Görüntüle

EMLAK PİYASASINDA  FİYATLAR ŞİŞTİKÇE ŞİŞİYOR

Yurt genelinde büyük bir göç hareketliliği yaşanırken konut fiyatları ise cep yakmaya devam ediyor. Halihazırda pandemiden bu yana zaten şişmiş durumda olan emlak piyasası, daha az katlı ve yeni binalara olan talepten dolayı iyiden iyiye bütçeyi zorlamaya başladı. 

Metin Akpınar'ın babalık davasında İbrahim Tatlıses detayı ortaya çıktı! Meğer Duygu Nebioğulu'nun annesiyle... Metin Akpınar'ın babalık davasında İbrahim Tatlıses detayı ortaya çıktı! Meğer... Haberi Görüntüle

SATILIK KONUT FİYATLARI DA ARTIYOR

Ülke genelinde satılık konut fiyatları aralık ayında yüzde 160’ı aştı, hatta bazı şehirlerde yüzde 200’ün üzerine çıktı. Kiralarda da durum farklı değil. Hükümetin temmuz ayına kadar getirdiği yüzde 25 sınırına rağmen artış oranı yüzde 170’e dayandı. 

Gayrimenkul uzmanları, yetkililerin bu konuda acil bir şekilde düzenleme yapması gerektiğini belirtiyor. Uzmanlara göre gayrimenkul ihtisas mahkemeleri kurulmalı ve kira davalarının çözümleme süreleri acilen kısaltılmalı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading