Yandex Metrica
SON DAKİKA
Denize girmek orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken denize girmek ile ilgili ne dedi?

Denize girmek orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken denize girmek ile ilgili ne dedi?

Ramazan ayında oruçlu olan bireyler denize girmenin orucu bozup bozmadığını merak ediyor. Denize girecek olanlar oruca zararı var mı diye araştırıyor. Bunun sonucunda internette "Denize girmek orucu bozar mı?" diye arama yapılmaya başladı. Peki denize girmek orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken denize girmek ile ilgili ne dedi?

Yaşam

29.01.2024, 07:41

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşlar oruç ibadetini yerine getirmeye başladı. Oruçluyken denize girmek isteyenler orucu bozup bozmayacağını merak ediyor. İnternette "Denize girmek orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken denize girmek ile ilgili ne dedi?" diye aranmaya başladı. Peki denize girmek orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken denize girmek ile ilgili ne dedi?

Kızılcık Şerbeti kadrosuna sürpriz isim! Sıla Türkoğlu'nun yeni partneri belli... Haberi Görüntüle

DENİZE GİRMEK ORUCU BOZAR MI?

Din İşleri Yüksek Kurulu olan Diyanet, resmi internet sayfasında denize girmenin orucu bozup bozmayacağıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Ağız ve burundan su kaçırmamak kaydıyla denize girmekle oruç bozulmaz. Fakat denize giren kimse, yüzme esnasında gelen dalgalar karşısında veya başka bir şekilde su yutabilir. Bu itibarla oruçlu iken denize girmekten kaçınmak daha ihtiyatlıdır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading