Yandex Metrica

Çocuklarınızı nasıl uyarıyorsunuz? Sert bir uyarı dili kullanmak çocuğu hırçınlaştırıyor!

Çocuklarınızı nasıl uyarıyorsunuz? Sert bir uyarı dili kullanmak çocuğu hırçınlaştırıyor!

Ebeveyn ve çocuk arasındaki ilişkiler zaman zaman gerilebiliyor. Günlük iş telaşından yorulan ve her şeyin mükemmel olmasını isteyen anne babalar çocuğunun her hareketini uyarır hale gelince de çocuğun özgüveni sarsılıyor. Hele bir de bu uyarılar kaba bir dille yapılıyorsa iş psikolojik olarak çocuğu büyük bir yıkıma götürüyor.

Yaşam

27.01.2024, 11:35

Anne babalar çocuklarını nasıl uyarmalı? Çocuklara karşı kullanılabilecek uyarı dili nasıl olmalı? İşte cevaplar...

Çocuk yetiştirirken dikkat edilmesi gereken o kadar fazla nokta var ki. Yapılabilecek en ufak bir yanlış çocuğun kişiliği üzerinde çok büyük yaralar açabiliyor. Çocuğa karşı yapılan acımasız ve sert uyarılar da bunlardan biri. 

Magazin dünyası bunu konuşuyor! Uğur Dündar'a babalık davası açan o isim ortaya çıktı: Dündar'ın kopyası! Magazin dünyası bunu konuşuyor! Uğur Dündar'a babalık davası açan o... Haberi Görüntüle

EMİR KİPİ KULLANMAK İŞE YARAMIYOR

Annelerin en çok dert yandığı konu çocuğun odasını toplamaması. Oysa çocuğun buna direnmesinde annenin uyarı tarzı etkili. Çünkü ev ve iş arasındaki koşuşturmasından yorulan anneler bazen üslubuna dikkat edemiyor ve emir kipiyle konuşabiliyor. Ve bu da ne yazık ki çoğu zaman istenen sonucu ortaya çıkarmıyor. 

Yapılan uyarılarda çocuğa genellikle neyi yapmaması gerektiğini söyleniyor fakat nasıl davranması gerektiğiyle ilgili bir yönlendirme yapılmıyor. Böylece çocuk ne yapılmasını istendiğini anlayamayıp eski davranışı sürdürüyor.

TFF Başkan adayı Servet Yardımcı kimdir, nereli ve kaç yaşında? TFF Başkan adayı Servet Yardımcı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Haberi Görüntüle

"SEN" DİLİ ÇOCUĞU HIRÇINLAŞTIRIYOR

Dizi aşkı gerçek mi oldu? İzlenme rekorları kıran dizi oyuncuları kol kola gezerken görüntülendi! Açıklama gecikmedi! Dizi aşkı gerçek mi oldu? İzlenme rekorları kıran dizi oyuncuları... Haberi Görüntüle

Çocuklara karşı zikredilen "Yaramazsın, dağınıksın" gibi ifadeler de çocuğun ruhsal olarak yaralanmasına yol açıyor. Kendisini eleştirilmiş hisseden çocuk hırçınlaşıp daha asabi davranışlar sergiliyor. Bunun yerine, davranışın anne baba tarafından neden kabul edilmediğinin somut olarak dile getirilmesi gerekiyor. Örneğin biriyle konuşurken sürekli araya giren çocuğa "sus artık" demek yerine "Sözüm kesildiğinde, arkadaşıma anlattığım konunun sonunu getiremediğim için çok rahatsız oluyorum” şeklinde cümle kurmak çocuk için daha açıklayıcı olabilir. Çocuk ayrıca kendisini eleştirilmiş hissetmez.

Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu ünlüleri hedef aldı! 'Kim bilir yurtlarda kaç ünlü çocuğu var' diyerek sert sözleriyle gündem oldu! Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu ünlüleri hedef aldı! 'Kim bilir... Haberi Görüntüle

KARŞINIZDAKİNİN ÇOCUK OLDUĞUNU UNUTMAYIN

Uyarı yapılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, muhatabın çocuk olduğunu unutmamak. Çünkü çocuklar her söyleneni harfi harfine yerine getirebilecek kapasitede değildir.  

Çocuğunuzun davranışlarında neyi istediğinizi düşünerek hareket edin ve uyarılarınızı bu yönde kibar bir şekilde yapmaya çalışın. Böylece ne siz yorulursunuz ne de çocuğunuzun psikolojisi yıpramış olur.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading