Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çocukları örnek almaya ne dersiniz? Anne baba olunca unutulan güzel huy ve davranışları hatırlama vakti!

Çocukları örnek almaya ne dersiniz? Anne baba olunca unutulan güzel huy ve davranışları hatırlama vakti!

Anne baba olunca, iş sadece çocuğu eğitmek ve ona bir şeyler öğretmekten ibaret zannediyoruz. Aslında bizlerin de onlardan öğreneceği ne kadar çok şey var farkında değiliz. "Bir çocuk bir yetişkine ne öğretebilir ki?" dediğinizi duyar gibiyiz. İşte tam da şimdi, bu noktadaki önyargıları kırma vakti!

Yaşam

13.02.2024, 23:43

Çocuklar, yetişkinlere ne öğretir? Anne babalar çocuklarının hayata bakışı ile ilgili hangi noktaları örnek almalı? İşte cevaplar...

Çocukluk dönemlerinizi düşünün, kurduğunuz hayalleri, oynadığınız oyunları, çikolata almak için koştuğunuz bakkalları... O döneme dair çoğumuzun zihninde hep güzel anılar canlanır. Hatta geriye dönüp bakıldığında "meğer en güzel zamanlarımız çocukluktaymış" demeyen sanıyoruz ki yoktur. Çünkü hayata çocuk gözüyle bakmak kadar güzel bir şey yok.

Şimdi anne babaysanız eğer, hayata çocuğunuzun gözüyle bakmaya ne dersiniz? Bu yetişkinlikte saçma veya hayat şartlarının zorluğu karşısında zor gelebilir ancak her yetişkinin çocuklarından, pozitif olma konusunda öğreneceği çok şey var.

Pınar Deniz ve sevgilisi Kaan Yıldırım kararını verdi! Çift bu... Haberi Görüntüle

ÇOCUĞUNDAN, ANI YAŞAMAYI ÖĞREN!

Gün içinde zorluk veya engelle karşılaşan çocuklar, bir şekilde hayata yeniden sıkıca tutunur ve kısa sürede son derece keyif alır hale gelir. Çünkü onlar anı yaşar. O anda yaşadığı üzüntüyü dakikalar içinde unutur ve ana odaklanır. Aslında çocuklarımızdan öğrenmemiz gereken ilk nokta bu.

20 Mart 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

ÇOCUĞUNDAN, KOŞULSUZ SEVMEYİ ÖĞREN!

Çocuklar ne zorluk veya gerginlik yaşarsa yaşasın, hayatındaki insanları koşulsuz sever. Anne babası kızgın bir yapıda olsa bile onlarla vakit geçirmek bir çocuk için çok önemlidir. Bir yetişkinlerin büyüyünce unuttuğu şey olan koşulsuz sevmek aslında çocuklarımız sayesinden yeniden hatırlamamız gereken ne büyük bir erdem değil mi? 

Sezen Aksu hayranlarını korkuttu! Emel Müftüoğlu'nun paylaşımındaki detay hastalığını ortaya... Haberi Görüntüle

ÇOCUĞUNDAN, SORU SORMAYI ÖĞREN!

Yetişkin olunca soru sormayı bir yetersizlik zannediyoruz çoğumuz. Sanki yaşamın sırrına vakıf olmuşuz ve artık öğreneceğimiz tek bir kelime yokmuş gibi davranıyoruz. Oysa çocuklarınıza bakın. Ne kadar öo soru soruyor ve merak ediyorlar. Keşke yaşlanma sürecinin etkilerinden korunmak için biz de şu an onlar kadar bilmeye aç olsak...

Önce kilo verdi sonra model oldu! 72 kilo veren Esin... Haberi Görüntüle

ÇOCUĞUNDAN, ZİHNİNİ RAHATLATMAYI ÖĞREN!

Biz yetişkinlerin yaptığı belki de en büyük hata iş sahibi olunca tüm hobilerimizi terketmek. Aslında insan sanatsal veya sportif etkinliklerle zihnini boşaltır. Saatlerce ders çalışan çocuklar da arada durup resim yapar, dans eder ve oyuncak oynar ve böylece zihnini rahatlatır. İşte bu yüzden asla iş dışı faaliyetleri terketmemek çok büyük önem arz ediyor. 

Yılmaz Erdoğan imzalı İnci Taneleri dizisinde flaş gelişme! Dizinin oyuncu... Haberi Görüntüle

ÇOCUĞUNDAN, GÜLMEYİ ÖĞREN!

Yeni gün, karşılaşılan zorluklar ve motivasyon kıran insanlarla karşılaştıkları halde çocuklar her koşulda gülmeyi başarır. Hem de bu sahte bir gülüş değil içten bir kahkaha olur. Biz yetişkinlerin belki de en çok ihmal ettiği şey gülmek. Hayat kısa ve gülmek için çok sebep var. Çocuklarınızla birlikte doyasıya kahkaha atın ki hayattan keyif alasınız. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading