Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çocuklar neden her şeyi fırlatıp atar? Öfke ve ilgi beklentisi, atma davranışına yol açabiliyor!

Çocuklar neden her şeyi fırlatıp atar? Öfke ve ilgi beklentisi, atma davranışına yol açabiliyor!

Çocuklar her şeyi merak eder ve dokunarak keşfetmek ister. Bazen eline aldıkları her şeyi atarlar. Bu durum ebeveynleri endişelendirse de, çocuğun 2 yaşına kadar sergilediği davranışlar sırasında sebep-sonuç ilişkisi kuramadığı unutulmamalıdır. Atma davranışının arkasında öfke veya ilgisizlik yatıyor olabilir.

Yaşam

23.01.2024, 19:34

Çocuklar neden eline aldığı eşyayı yere atar? Çocukların atma davranışının arkasında neler yatar? Çocukların atma davranışı nasıl sonlandırılır?

Çocuğunuz eline aldığı her şeyi atıyorsa zaman zaman kendinizi zor durumda hissedebilirsiniz. Buna engel olmaya çalışırken bazen çatışma noktasına bile gelebilirsiniz. Aslında bu davranış çocuğun bilinçli yaptığı bir şey değil. 

58 yerinden bıçaklanmıştı! Ünlü fenomen Merve Veziroğlu'nun eşine onlarca yıl... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLAR 2 YAŞINA KADAR SEBEP- SONUÇ İLİŞKİSİ KURAMAZ

Dünyayı keşfetmek isteyen çocuklar eşyaları tanımayı arzular. Özellikle de 2 yaşından küçük olanlar, eşyaları alır, tutar, inceler ve atar. Bu, motor becerilerinin gelişmesi aşamasında her çocuğun yaptığı davranışlardan bazıları. 

Çocuklar 2 yaşından önce sebep sonuç ilişkisi kuramaz ve yaptıkları davranışların ne sonuçlar doğuracağını bilemezler. İstediklerinin olması konusunda oldukça inatçı olabilen çocuğun her davranışına “Yapma, hayır” gibi yanıtlar verirseniz çocuğunuz öfkelenir ve inatlaşır. Ve neticede eşyalar havada uçuşur.

Berna Laçin nadir görülen bir hastalığa yakalanmıştı! 9 saat süren... Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR OLABİLİR

Çocuğun her şeyi fırlatma ve atma davranışının altında sizden yetersiz ilgi alıyor olması yatıyor da olabilir. Onun ihtiyaç duyduğu ilgiyi yeterli oranda veremiyorsanız çocuğunuz dikkatinizi çekmek için bu yola başvuruyor olabilir. Bu durumu aşmanın en kısa yolu ise yine iletişim kurmak ve beraber verimli zaman geçirmekten gelir.

Anne babaların çocuğun neden bu davranışı sergilediğini anlamaya çalışması ve attığı eşyalarla birine zarar vermiyorsa ceza vermemesi gerekir. Bunun yerine atıp, atamayacağı eşyaların sınırını çizin. Mesela bir yumuşak topu, atılabilecek eşyalar arasında gösterebilirsiniz. Eğer bardağı atmaya kalkarsa çocuğu hemen uyarmalısınız.

15 Mart 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

ÇOCUĞU YUMUŞAK DİLLE UYARIN!

Çocuğunuzu uyarı diliniz yumuşak olmalı. Ses tonunuz sert ve emir verir gibi olursa iletişim tamamen kopma noktasına gelebilir. Atma davranışının sonuçlarını görmesini sağlayın, atmaya devam ederse oyuncağı elinden alın ve böyle davranmazsa, vereceğinizi söyleyin.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading